Gemakkelijke avond schaker Korevaar

25 december 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Eddy Korevaar had een gemakkelijke avond tijdens een interne competitieronde van schaakvereniging De Giessen. Zijn tegenstander Arjo van Houwelingen was er niet helemaal bij met zijn hoofd. Tot twee keer toe deed Arjo een stuk in de aanbieding en toen vond hij het welletjes, de stukken konden weer in de doos.

De stelling van Bram Capelle deed op het eerste gezicht pijn aan de ogen, maar stond als een huis. Tegenstander Zenun Cormehic ging iets te lichtzinnig om met zijn prettige stelling en uiteindelijk deed zijn ontwikkelingsachterstand en met name een blunder hem de das om. Ton Boot speelde een sterke partij tegen Ab Glimmerveen, maar de partij duurde waarschijnlijk te lang. Ab verdedigde taai en wist in het laatste uur de overhand te nemen. Louis Rutgers strafte de lijfopening ('De Leeuw') van Chris van Wieringen af en is hard op weg richting de top tien. Nieuwkomer Sulek wacht nog steeds op zijn eerste overwinning, maar dat zal niet lang meer duren. Tegen Gijs Bos zette hij de partij goed op, maar Gijs speelt de laatste tijd met vaste hand en is niet makkelijk te verslaan. De laatste partij die overbleef was tussen Jaco Vonk en Wim Rietveld. Jaco wist na rustig spel een pion te verdienen en bouwde dit uit tot een goede stelling. Op het moment dat hij een tweede pion dreigde te winnen gooide Wim de lont in het kruitvat. Jaco reageerde verkeerd en gaf pardoes het materiaal terug dat hij kort daarvoor had veroverd. Wim bood direct remise aan, maar de aangeslagen Jaco kon zich daarmee niet verzoenen en probeerde ijzer met handen te breken. Wim liet zich onnodig terugdringen en Jaco zag nog mogelijkheden als Wim een handje zou meehelpen. Wim zag inderdaad de finesse niet waardoor Jaco op het nippertje de partij naar zich kon toetrekken.

Uitslagen dertiende ronde: Jaco Vonk-Wim Rietveld 1-0; Eddy Korevaar-Arjo van Houwelingen 1-0; Zenun Cormehic-Bram Capelle 0-1; Louis Rutgers-Chris van Wieringen 1-0; Jan Piet van den Dool-Martijn Koutstaal 1-0; Ab Glimmerveen-Ton Boot 1-0; Bert den Boer-Andre van Wingerden 0-1; Henk van Houwelingen-Gerard de Gans 0-1; A. Sulek-Gijs Bos 0-1.

Stand na de veertiende ronde: 1. Jaco Vonk 922; 2. Eddy Korevaar 754; 3. Marius de Wit 705; 4. Tim Schakel 614; 5. Arjan Uittenbogaard 609; 6. Jan Post 603; 7. Bram Capelle 592; 8. Zenun Cormehic 587.

Het tweede team van De Giessen heeft opnieuw uitstekende zaken gedaan in de Derde Klasse B van de Stichts-Gooische Schaakbond. Deze keer werd Oud Zuylen IV met 5-3 verslagen en dat mag een knappe prestatie worden genoemd gezien het ratingoverwicht van de tegenstander. De Giessen II staat nu samen met Damrakkers I uit Utrecht bovenaan de ranglijst met vier overwinningen. De sterkste tegenstanders moeten echter nog komen dus in 2012 kunnen de mouwen worden opgestroopt.

advertentie
advertentie