Jaco Vonk snelschaakkampioen De Giessen

29 december 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Traditioneel wordt op de laatste dinsdagavond van het jaar het officiële snelschaakkampioenschap van schaakclub De Giessen gehouden. Partijen met een bedenktijd van slechts tien minuten per persoon zijn heel iets anders dan de wekelijkse partijen waarover de spelers een gehele avond kunnen nadenken, zo werd duidelijk.

Toch komen ook bij deze discipline vaak dezelfde spelers bovendrijven als bij partijen met een lange bedenktijd. Verrassingen daarentegen zijn er altijd, zo ook deze avond. In negatieve zin was dit Tim Schakel. Pakte hij vorig jaar nog de snelschaaktitel, ditmaal kwam hij niet verder dan 4,5 punt uit zeven partijen en kwam niet in de buurt zijn gebruikelijke niveau. Ook vijfvoudig ex-kampioen Marius de Wit kwam deze avond niet geheel uit de verf en ook hij presteerde onder zijn normale kunnen.

In positieve zin viel Bram Capelle op. De gehele avond was hij in de top van de ranglijst terug te vinden en met slechts één verliespartij en één remise werd hij dikverdiend gedeeld tweede. Een prachtige prestatie van Bram. Leuk was verder de deelname van oud-lid Jan de Jong. Een beduchte tegenstander die ook deze avond liet zien het spelletje nog niet te zijn verleerd.

Overtuigend snelschaakkampioen werd Jaco Vonk, die zes partijen won en slechts één halfje moest afstaan aan zijn eeuwige rivaal Tim Schakel. De jeugdprijs ging naar Jochanan Alberts, die knap drie punten wist te behalen.

advertentie
advertentie