Afbeelding
Janus Visser/BDU

Stunt Heukelum tegen Unitas

30 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Met twee topwedstrijden was het donderdagavond smullen geblazen in de Oosterbliek. In een goede pot voetbal won Sliedrecht, collectief oersterk, van het frivole Leerdam Sport met 2-1. De fraaiste wedstrijd tot nu toe was die van de grote favoriet Unitas dat tegen een ijzersterk spelend Heukelum met 5-4 onderuit ging. Woudrichem won de laatste wedstrijd in de eerste speelronde met 4-3 van Streefkerk. Herovina manoeuvreerde zich in een lastig pakket door van Ameide te verliezen (4-3). Haaften zal volgend jaar moeten loten voor deelname, want het leed opnieuw een forse nederlaag tegen SteDoCo dat er goed voorstaat in groep B.

Woudrichem-Streefkerk 4-3

Woudrichem pakte tegen Streefkerk de volle winst, na een 2-0 achterstand, met 4-3. De eerste helft was Streefkerk wat sterker, wat naar een voorsprong van 2-0 leidde. De ommekeer in de wedstrijd was de twee minuten straf die Streefkerk-speler Stefan van den Tol vlak voor rust kreeg. Woudrichem maakte binnen die twee minuten evenzoveel treffers en kwam op slag van rust op 2-2. Daarna groeide het in de wedstrijd en het overwicht zorgde voor een 4-3 zege en drie belangrijke punten.

Doelpunten: Woudrichem: Aaron Schaap, Pascal Rooster, Mark van Bavel, eigen doelpunt Streefkerk. Streefkerk: Robert van Herk, Stefan van den Tol, Pieter Lagendijk.

Ameide-Herovina 4-3

In wat wel eens een beslissende partij zou kunnen zijn om de laatste plaats in groep A te ontlopen, trok Ameide aan het langste eind. Het was een alleraardigste partij tussen Termei en Herovina. Beide ploegen ontliepen elkaar niet echt veel, maar Ameide had Robbert Bakker in hun midden, die treffers voor zijn rekening nam. Tot tweemaal toe werkte Ameide een achterstand weg en mocht niet mopperen, want in de laatste seconde miste Herovina speler Kevin Steenbruggen een gigantische kans op de gelijkmaker.

Doelpunten: Ameide: Robert Bakker (3x), eigen doelpunt Herovina. Herovina: Jeffrey van der Meijden, Maarten Lievaart, Kevin Steenbruggen.

Leerdam Sport '55-Sliedrecht 1-2

In een kwalitatief hoogstaande wedstrijd won titelverdediger Sliedrecht met de hakken over de sloot van Leerdam Sport. Sliedrecht heeft een ijzersterk team, dat bovendien heel compact speelt, terwijl Leerdam Sport wat frivoler speelt en een leuk team is om naar te kijken. Lange tijd leek deze partij in gelijkspel te eindigen, waarmee beiden wellicht ook tevreden zouden zijn geweest. Eigenlijk verdiende deze pot ook geen verliezer. De winnende treffer viel zo'n twee minuten voor tijd en kwam van de voet van topschutter Niels Bot.

Doelpunten: Leerdam Sport'55: Achraf Chentouf. Sliedrecht: Antonie Malawauw, Niels Bot.

Haaften-Stedoco 0-8

Stedoco verpletterde Haaften met maar liefst 8-0. De eerste helft zag het er niet naar uit dat het met zulke ruime cijfers zou winnen. De stand bij de doelwisseling was slechts 1-0, mede dankzij de goed keepende Arjan Klip. Na de pauze brandde de Hoornaarse formatie los en was er voor Haaften geen houden meer aan. Het was simpelweg een paar maatjes te klein voor Stedoco, dat Pascal van Delden driemaal zag scoren.

Doelpunten: SteDoCo: Pascal van Delden (3x), Colin de Jong, Dico de Jong, Roel de Kruyk, Roy Stuiver, eigen doelpunt Haaften.

Heukelum-Unitas 5-4

De wedstrijd tussen Heukelum en Unitas werd een waar spektakelstuk. In deze fantastische pot zaalvoetbal won Heukelum verrassend met 5-4 van de toch als topfavoriet ingeschatte Gorcumers. Beide ploegen hebben fijne voetballers in het team, die er een echte open wedstrijd van wilden maken. Unitas nam wel met 1-0 de leiding, maar liep vervolgens de gehele wedstrijd achter de feiten aan tegen het slimme en goed georganiseerde Heukelum, met een uitblinkende Saaid Ijaouane. Aanspeelpunt en afmaker Christiaan Perrier van Unitas werd heel knap aan banden gelegd. Bij rust leidde Heukelum met 4-3 en was de spanning te snijden in de afgeladen Oosterbliek. Unitas voerde de spanning nog eens op door de derde goal van Mohammed Boukrouche, maar kwam uiteindelijk toch een duur doelpuntje te kort.

Doelpunten: Heukelum: Saaid Ijouane (2x), Joël Papilaja (2x), Yoeri Spruijt. Unitas: Mohammed Boukrouche (3x), Christiaan Perrier.