Hardinxveld blijft in de race

31 december 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Hardinxveld blijft door een 5-3 overwinning op Rijswijkse Boys nog in de race in poule D van het Poort6 Champions Cup toernooi.

De ploeg had het knap lastig met de Brabanders. Bij rust was de stand nog in evenwicht (2-2) en daarna kon Hardinxveld pas het verschil in kwaliteit tot uitdrukking brengen. Dat was ook wel het gevolg van het feit, dat Rijswijkse Boys door tijdstraffen vier minuten met een man minder speelde. Door een gelijkspel in de andere wedstrijd (Sleeuwijk-Kozakken Boys) houdt Hardinxveld een kleine kans op plaatsing voor de volgende ronde.

Doelpunten: Hardinxveld: Lars Coerts (2x), Dennis Vogel, Michel Roza, Joran Schröder. Rijswijkse Boys: Wilco van Oord, Sven den Haan, eigen doelpunt Hardinxveld.

Noordeloos-HSSC '61 1-6

De inzet van deze wedstrijd kon wel eens zijn de laatste plaats te vermijden in groep C om volgend jaar verzekerd te zijn van deelname. Dat lot lijkt Noordeloos niet meer te kunnen ontlopen, want het was kansloos tegen HSSC'61 dat, onder meer door vier doelpunten van Yannick van Snippenberg, met 6-1 aan het langste eind trok en daarmee drie kostbare punten pakte. Het was overigens de eerste keer ooit dat HSSC'61 in de Oosterbliek een wedstrijd won.

Doelpunten: Noordeloos: Art Kruis. HSSC'61: Yannick van Snippenberg (4x), Bas Scheenhart (2x).

Almkerk-Schelluinen 2-8

Een prima spelend Schelluinen had geen kind aan Almkerk, dat de eerste wedstrijd evenals eerstgenoemde had gewonnen. De tegenstand van de eersteklasser was wel heel erg mager, want dat speelde beduidend onder haar niveau. Vooral voor rust was het krachtsverschil groot, wat bleek uit een 6-0 ruststand. Daarna was het verschil minder en scoorde Almkerk tweemaal, maar dat deed Schelluinen ook, zodat de eindstand 8-2 was en Schelluinen vrijwel zeker een ronde verder gaat.

Doelpunten: Almkerk: Jelle Stalenhoef (2x). Schelluinen: Samir Amanzada (2x), Mergim Shala (2x), Michaël Kooyman, Fitim Meha, John Wynbelt, Ferhat Kaya

Sleeuwijk-Kozakken Boys 5-5

In een kraker van jewelste snoepte Sleeuwijk de Boys uit Werkendam twee punten af. In dit ware spektakelstuk vocht Sleeuwijk voor iedere centimeter grond tegen het kwalitatief natuurlijk sterkere Kozakken Boys. Halverwege de eerste helft stond Sleeuwijk tot ieders verrassing met 3-1 voor. Bij rust was het echter weer gelijk. Daarna had Kozakken Boys wel een overwicht en toen het 5-3 werd voor de Boys leek de strijd gestreden. Sleeuwijk toonde echter veerkracht en knokte zich weer terug. De gelijkmaker viel vlak voor tijd en werd door de Sleeuwijk-aanhang luid begroet. Het houdt zeker nog, evenals Kozakken Boys uitzicht op de kwartfinales.

Doelpunten: Sleeuwijk: Jesbert Wemmenhove (2x), Remko Viveen, Wilco van Rossem, Barry Ruitenberg. Kozakken Boys: Toby Mulder (2x), Arda Havar (2x), Gieson Gomez Ferera

GDC-GJS 1-5

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden speelde GJS een matige wedstrijd tegen GDC en was er niet echt veel te beleven voor de toeschouwers. Dat was ook mede het gevolg van het feit dat GDC er niet veel van bakte en weinig initiatief toonde om er een wedstrijd van te maken. Het speelde heel behoudend en liet GJS aan de bal. Dat deed er vervolgens niet al te veel mee, maar pakte wel drie punten.

Doelpunten: GDC: John van Mersbergen. GJS: Stefan Hölzken (2x), Remie Schuurmans-van Klaveren (2x), Robert Scheurwater.