Samenwerking rond woon-zorgcomplex gehandicapten

27 januari 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na een intensieve periode van overleg hebben de plaatselijke Stichting Buitenhof en de gemeente Hardinxveld-Giessendam donderdag een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De stichting wil een woon-zorgcomplex voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten en anders begaafden realiseren. Het plan bestaat uit twaalf appartementen en gezamenlijke ruimten.

De appartementen worden verhuurd aan de bewoners. Zij vallen onder een begeleid wonen project. De zorgverlening in het project wordt uitbesteed aan professionele zorgverleners. ,,We hebben zeer constructieve gesprekken gevoerd met Stichting Philadelphia Zorg en Syndion. Dit alles vanuit een Christelijke identiteit", vertelt voorzitter Kees van Houwelingen van de stichting. Ook De Ark is betrokken bij de plannen. Deze plaatselijke stichting vervult een ondersteunende rol, aangezien zij in Hardinxveld-Giessendam al een logeerhuis voor dezelfde doelgroep heeft gerealiseerd. Ook zijn inmiddels inventariserende gesprekken met ouders en verzorgers van de mogelijke bewoners gevoerd. Op termijn wil Stichting Buitenhof ook een kleinschalige vorm van dagbesteding realiseren waarbij het creëren van stageplaatsen voor het Speciaal Onderwijs een onderdeel is. Hierover vinden nog gesprekken plaats.

Bestuurslid Henk Leenman van de stichting geeft aan dat voor de financiering van deze plannen een behoorlijke investering noodzakelijk is. ,,Hiervoor hebben we een compleet financieel plan gemaakt waarover we met diverse personen, instanties en bedrijven in gesprek zijn. Daarnaast is een fondswerving- en subsidieplan opgesteld. Hiermee hopen we een deel van de benodigde gelden bijeen te krijgen. De gemeente heeft ons in het kader van de provinciale subsidieregeling CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, red.) inmiddels een substantiële subsidie kunnen toezeggen. Daarnaast zijn we vooral blij dat we met de ondertekening van deze overeenkomst een belangrijke stap hebben kunnen zetten op weg naar de realisering van onze plannen.''

Wethouder Paul Letterie geeft aan dat de plannen van Stichting Buitenhof goed passen in het beleid van de gemeente rond de gehandicaptenzorg. ,,Aan de combinatie wonen, dagbesteding en onderwijs is duidelijk behoefte binnen de regio." Hij geeft verder aan dat de gemeente blij is met het initiatief van Stichting Buitenhof en de wijze waarop de gemeente dit initiatief kan ondersteunen.

Voor nadere informatie over het project van Stichting Buitenhof: Kees van Houwelingen: 0184-617426.

advertentie
advertentie