Voorlichtingsdag voor mensen met kanker en hun naasten

27 januari 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het Albert Schweitzer ziekenhuis houdt zaterdag 31 maart van 9.30 tot 15.00 uur een grote voorlichtingsdag voor patiënten met enige vorm van kanker (ook ex-patiënten) en hun naasten. De dag met de titel 'Kanker, meer dan een diagnose' vindt voor het derde jaar plaats in de locatie Amstelwijck, Van der Steenhovenplein 1 in Dordrecht. Het programma omvat onder meer uiteenlopende workshops, een 'patiëntencafé' en een informatiemarkt. Deelname en parkeren zijn gratis. Voor de workshops is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via www.asz.nl.

Behalve voor de ziekte kanker in alle verschijningsvormen, is deze dag veel aandacht voor de psychische verwerking van de diagnose kanker, voor revalidatie, vermoeidheid, pijn, uiterlijke verzorging, werkhervatting, sport en ontspanning. Op de informatiemarkt staan tientallen aanbieders van diensten, producten en advies voor patiënten met kanker.

De titels van workshops geven de variëteit van de dag weer: 'Werkkracht na kanker', 'Erfelijkheid en kanker', 'U verzorgt iemand met kanker... maar hoe gaat het met u?' en 'Omgaan met pijn bij kanker' zijn slechts enkele voorbeelden. Een voorlopig overzicht is te vinden op www.asz.nl, waar belangstellenden zich ook kunnen inschrijven. Eventuele vragen kunnen worden gesteld per e-mail via info@asz.nl of telefonisch tussen 9.00 en 16.00 uur op werkdagen: 078-6523664.

De twee afgelopen jaren trok de dag ruim 200 bezoekers.

advertentie
advertentie