Afbeelding

Rivertrotters heren 1 doet zichzelf te kort

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De heren 1 van de Rivertrotters hadden zaterdag goede hoop op een overwinning tegen de heren van STOL-Grasshoppers. De Katwijkers hadden net als de Hardinxvelders nog geen wedstrijd gewonnen in deze competitie. De Rivertrotters konden niet compleet aantreden; de ploeg miste enkele spelers waaronder Chris den Boer die nog aan de kant moet zitten wegens een enkelblessure. Door de vele absenties moest er een beroep gedaan worden op de bankspelers, te weten Niek van Vliet, Peter Hoogendoorn en Sander Baggerman. Wellicht was dat de reden dat de Rabobank-formatie hun doel niet bereikte; het werd 70-74.

De eerste periode begon moeizaam voor de heren uit Hardinxveld-Giessendam. Waar de tegenstander gemakkelijk tot score kon komen misten de Rivertrotters net een beetje scherpte in de afronding, hierdoor werd er na drie minuten al tegen een achterstand aangekeken van 8 punten. Toch bleef het vertrouwen aan de kant van de Rabobank formatie groot omdat er wel telkens de weg naar de basket werd gevonden. Uiteindelijk werd deze periode afgespoten met een stand van 14-20 voor de STOL-Grasshoppers.

Bij de aanvang van de tweede periode was iedereen aan de zijde van de Rivertrotters er op gebrand om de achterstand goed te maken. Door passie en veel strijdlust lukte dit de mannen uit Hardinxveld-Giessendam aardig, halverwege de tweede periode werd de stand verkleind tot nog maar 1 punt achter. Toch gaven de Rivertrotters het initiatief weer enigszins uit handen waardoor de STOL-Grasshoppers weer een voorsprong konden opbouwen. De ruststand werd bepaald op 34-41.

Er moesten nog 20 minuten gespeeld worden in deze boeiende wedstrijd. Met een stand van 7 punten achter voor de Rivertrotters was er nog van alles mogelijk, de derde periode moest de periode van de Rivertrotters worden. Door goede scores van Wouter Timmer uit een schot en mooi inside scores van Bert Mosterd deden de Rivertrotters er alles aan om de wedstrijd te doen kantelen. Bij het einde van de derde periode was het toch weer de STOL-Grasshoppers die de score weer net iets in hun voordeel deed uitlopen. De stand bij het eind van de derde periode was 49-58.

De vierde periode was dan eindelijk voor de heren uit Hardinxveld-Giessendam. Door sterk spel werd het verweer van de STOL-Grasshoppers doorbroken en langzaam kropen de Rivertrotters dichterbij. In de laatste minuut van de wedstrijd stond de Rabobank formatie nog maar met 3 punten achter. Tijdens een tactisch genomen time-out door de coach van de Rivertrotters, Peter Lock, werd er ter plekke een strijdplan bedacht om de wedstrijd te doen eindigen in het voordeel van de Rivertrotters. Dat werkte: de STOL-Grasshoppers zorgden uiteindelijk voor het slotakkoord. Na het laatste fluitsignaal door de scheidsrechters stond er een score van 70-74 op het scorebord.

De eerstvolgende wedstrijd voor de Rabobank-formatie is een lastige, er moet dan worden aangetreden in Rotterdam tegen Rotterdam Basketbal.