Hardinxveld klimt naar linker rijtje

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld heeft zich afgelopen zaterdag met de tweede overwinning op rij na de winterstop een goede dienst bewezen. De ploeg van trainer Ton Heijstek toonde zich in de thuiswedstrijd tegen GDC duidelijk de sterkste. Na een vroege openingsgoal en ook de 2-0 voor de rust leek het duel al in de eerste helft beslist. Toch gaven de bezoekers het niet op maar toonde Hardinxveld voldoende strijdlust om uit te lopen naar een afgetekende 4-1 overwinning.

Hardinxveld begon als nummer acht van de ranglijst goed aan de wedstrijd tegen de nummer negen die een punt minder verzamelde. Na vijf minuten spelen leverde de druk van de Sluiswegbewoners al een doelpunt op uit een voorzet van Lars Coerts die door Wouter Romeijn diagonaal werd binnen geschoten. Halverwege de eerste helft liep Hardinxveld verder uit na een vrije trap van Lars Coerts waaruit Vincent van Lopik de 2-0 aantekende. De bezoekers kwamen niet verder dan een afstandsschot dat doelman Marco van der Linden met de vuisten pareerde. Met de comfortabele 2-0 voorsprong kon de ploeg van Sportshop André Vlot gaan rusten.

Blijkbaar hadden de woorden in de pauze van trainer oud profdoelman Jan van Grinsven uitwerking op het team van GDC dat begon aan te dringen. Een vrije kopkans uit een hoekschop van de gasten werd door Marco van der Linden van de lijn geplukt. Hardinxveld leek het duel definitief te beslissen toen de bal uit een curve van Wouter Romeijn door Lars Coerts via de binnenkant van de verre paal doel trof. Ondanks de stand van 3-0 gaven de gasten zich nog niet gewonnen en scoorden uit een vrij kopkans 3-1. Een schot van GDC dat via de kruising uit het doel sprong behoedde Hardinxveld voor de echte aansluitingstreffer. Met invaller Richard Zwakhals die na een half jaar blessureleed zijn rentree in het team maakte kreeg Hardinxveld in de slotfase nog een aantal uitgespeelde kansen. Uit een fraaie aanval raakte aanvoerder Michel Roza met een boog over de GDC doelman de paal. In de laatste minuut leverde de aanvalslust van Hardinxveld alsnog de 4-1 op toen Richard Zwakhals breed legde op Adriaan Brandwijk die de bal precies binnen de palen schoof.

Daarmee boekte Hardinxveld een verdiende en belangrijke overwinning waarmee de ploeg van trainer Ton Heijstek opklom naar de zevende plaats in het linker rijtje. Komende zaterdag gaat Hardinxveld op bezoek bij naaste belager GJS in Gorinchem dat eveneens op negentien punten uit vijftien wedstrijden staat.

Opstelling: Marco van der Linden, Martijn de Jong, Johan Kazen, Gerco Blokland, Patrick Zwakhals (70' Mark Vogel), Michel Roza, Vincent van Lopik, Wouter Romeijn, Joran Schröder (78' Eelke Kraaijeveld), Adriaan Brandwijk, Lars Coerts (71' Richard Zwakhals).