Afbeelding
BDU

Vriendenschaar verliest duel om middenmoot

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De korfballers van Vriendenschaar speelden zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen DieHaghe in Den Haag. In de wedstrijd in de Wielewaal had de mostertbrigade nog gewonnen van de Hagenaren. Dit keer trok Vriendenschaar aan het kortste eind en verloor met 22-15. Een collectieve blackout van ruim 20 minuten in de tweede helft leidde tot dit verlies. Daarnaast zag de bloemenploeg topschutter Menno Kop met een rode kaart vertrekken.

Vriendenschaar startte zaterdag agressief aan de wedstrijd. Via mooie aanvallen werd er lustig op los gescoord. De thuisploeg deed hetzelfde waardoor met rust een 10-10 stand op het scorebord stond. Met de derde plaats als inzet van het duel gaf dit perspectief. In de tweede helft schoot DieHaghe uit de startblokken door direct twee keer te scoren. Vriendenschaar leek het kruit in de kleedkamer gelaten te hebben. Maar liefst 22 minuten lukte het niet te scoren. In deze fase liepen de Hagenaren uit tot een voorsprong van 18-10. Menno Kop zag zich tot verbazing van de Hardinxvelders geconfronteerd met twee gele kaarten achter elkaar wegens opmerkingen op de arbitrage. Vanaf dat moment waren het Mees vd Waal van Dijk en Bert Verspuij die de korf eindelijk weer wisten te vinden. DieHaghe liet echter niet toe dat de groenhemden dichterbij kwamen en hield de marge in stand door ook zelf te blijven scoren.

Aanstaande zaterdag speelt de bloemenploeg om 18.30 uur thuis in de Wielewaal tegen De Meeuwen uit Putten.