HKC legt in eerste helft basis voor uitstekende winst

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC trof afgelopen zaterdag de nummer drie van de ranglijst Luno uit Linschoten in sporthaal de Wielewaal. Met in het achterhoofd de nederlaag uit in Linschoten nog in gedachten was op voorhand bekend dat dit geen gemakkelijke middag voor HKC zou gaan worden. De Hardinxveldse korfballers ging dan ook goed van start en legden in de eerste helft, waarin HKC duidelijke de bovenliggende partij was, de basis voor de overwinning. Koplopers EKVA en Futura maakte beiden geen fout waardoor het gat met de twee vier punten bleef. HKC volgt samen met Luno op een gedeelde derde plaats.

Coach Dik van Houwelingen begon de wedstrijd met Arnold Tromp, Niels Deventer, Marlies Bommeljé en Esther Bot in het eerste aanvalsvak en met Emiel Deventer, Arjan de Haas, Francis Tromp en Esther de Groot in het eerste verdedigingsvak. Het eerste wapenfeit kwam op naam van Luno welke al snel de 0-1 op het scorebord liet aantekenen. Tot de 2-2 tussenstand wist Luno steeds op voorsprong te komen en was het HKC dat in de achtervolging moest. Na deze tussenstand werd, door doelpunten van Niels Deventer en Marlies Bommeljé, het eerste gaatje geslagen en kwam HKC op een 4-2 voorsprong. Na deze twee doelpunten wist Luno nog aan te haken tot 4-3, waarna HKC gas gaf en in een tijdsbestek van tien minuten uitliep naar een voorsprong van 11-3. HKC was in deze eerste helft heer en meester en liet met snel en vloeiend aanvalsspel de ene na de andere treffer noteren. Met een 15-6 tussenstand floot de uitstekend fluitende scheidsrechter W. Hoekwater voor het rustsignaal en hing een monsterscore in de lucht.

Kort na rust was het weer HKC dat de score opende door middel van een afstandsschot van Niels Deventer en leek HKC verder te gaan met waar het voor de rust eindigde. Gesteund door de comfortabele voorsprong werd toch onbewust een klein stapje terug gedaan en waren de doelpunten in de eerste 20 minuten van het tweede bedrijf schaars. Na 50 minuten stond na doelpunten van Arjan de Haas, Niels Deventer en Arnold Tromp een tussenstand van 19-9 op het scorebord.

In de laatste tien minuten ging het tempo weer omhoog en het in ruime mate opgekomen thuispubliek ging er nog eens goed voor zitten. Om en om scorend wisten beide ploegen een leuk einde aan de wedstrijd te maken, en floot scheidsrechter Hoekwater bij een 23-13 eindstand voor de laatste maal.

Aanstaande zaterdag speelt HKC de uitwedstrijd tegen naamgenoot HKC uit Utrecht.

De doelpunten deze wedstrijd werden gemaakt door: Niels Deventer 6x, Arnold Tromp 5x, Arjan de Haas 4x, Marlies Bommeljé 3x, Francis Tromp en Esther Bot beiden 1x.