Aanmelding en open dag Tiener College

26 januari 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De aanmelding van leerlingen voor het Tiener College is gestart. Ouders kunnen vanaf nu hun zoon of dochter aanmelden. De aanmeldingsprocedure staat vermeld op de website www.tienercollege.nl Directeuren en intern begeleiders van basisscholen in de nabije regio ontvangen de informatie via de mail. Met ingang van 20 augustus 2012 neemt het Tiener College zijn intrek in een speciale vleugel van het Gilde aan de Gildenweg 4 in Gorinchem.

Woensdag 15 februari vindt de open dag plaats in het gebouw van het Gilde, Vakcollege Techniek van CS De Hoven, waar het nieuwe Tiener College van start gaat. Van 14.00 uur tot 16.00 uur en van 19.30 uur tot 21.00 uur kunnen leerlingen en ouders kennis maken met het onderwijs van het Tiener College. In diverse kleinschalige workshops kunnen ouders en leerlingen ervaren wat het Tiener College te bieden heeft en is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het Tiener College is een initiatief van LOGOS (met Protestants Christelijke scholen in Gorinchem, Leerdam en Lingewaal) en Christelijke Scholengroep De Hoven (scholen voor Voortgezet Onderwijs in regio Gorinchem). Binnen het nieuw op te richten Tiener College krijgen leerlingen van 10-14 jaar samen onderwijs op een persoonlijke, kleinschalige en innovatieve wijze. Op het Tiener College wordt specifiek gebruik gemaakt van wetenschappelijke kennis op het gebied van 10-14 jarigen. Het Tiener College biedt uitstel van keuze richting Voortgezet Onderwijs. Leerlingen stappen pas op 14 jarige leeftijd over naar een definitieve vorm van Voortgezet Onderwijs. Hiernaast kunnen leerlingen die toe zijn aan een uitdagende vorm van onderwijs op jongere leeftijd, vanaf 10 jaar, zich aanmelden op het Tiener College.

Verdere informatie is te vinden op de website: www.tienercollege.nl

advertentie
advertentie