Nieuwe (mijl) paal Koningin Wilhelminaschool

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Groot feest voor de leerlingen, docenten en bestuur van de Koningin Wilhelminaschool. Gisteren (dinsdag, red.) werd de eerste - fraai beschilderde - paal geslagen voor de bouw van de nieuwe school. Op de locatie aan de Noordstraat zagen 450 kinderen, veel ouders en belangstellenden hoe wethouder Eelke Kraaijeveld, meester Hokken (die het langst aan de KWS werkzaam is, red.) en Corné den Dunnen (de oudste leerling, red.) gezamenlijk 128 slagen nodig hadden om de paal de grond in te laten verdwijnen.

Door Wil Sommeijer

Ook zal te zijner tijd een zogeheten tijdscapsule worden geplaatst, waarin kinderen zelfs laten weten met wie ze later trouwen en hoeveel kinderen ze willen hebben. Deze capsule zal op een bereikbare plaats worden gelegd en over 22 jaar tevoorschijn gehaald, want dan bestaat de KWS 125 jaar. De vrolijk gekleurde ballonnen die vervolgens werden opgelaten kwamen niet ver. De wind blies ze vrijwel allemaal in de bomen. Een fleurig gezicht, maar niet de bedoeling, getuige de vele beteuterde gezichten van de kinderen.

Voor wethouder Eelke Kraaijeveld betekende het slaan van de eerste paal een dubbele mijlpaal. ,,Voor mij omdat het mijn eerste paal is, maar zeker ook voor de school. Hiermee laten we als gemeente ook zien dat we, ondanks de krappe financiële toestand ook voorzieningen voor ons dorp blijven realiseren. Ik hoop dat dit niet mijn laatste paal is en dat we ook voortvarend met nieuwbouw van de Regenboogschool kunnen beginnen.”

Kraaijeveld prees de constructieve opstelling van het schoolbestuur, dat er voor had gekozen om het bouwbeheerschap onder te brengen bij een professionele partij.

De nieuwe school gaat achttien lokalen tellen. Voor het eerst wordt de school ook een verhuurder, want in school zal een nieuwe peuterspeelzaal van De Flierefluiter worden gevestigd. Er zijn gesprekken gaande om het schoolplein zo in te richten dat het na schooltijd als speelplaats kan worden gebruikt in de wijk. ,,Dat is geheel nieuw voor onze gemeente. We hopen echt dat de wijk dit gaan zien als hun schoolplein, hun speelplek”, zei Kraaijeveld.

Schooldirecteur Thijs Meerkerk heeft daar wel vertrouwen in. ,,Er wonen nogal wat ouders in de buurt van de nieuwe school en die kunnen, hoop ik, eventueel een oogje in het zeil houden.”

De voorzitter van het schoolbestuur, Jan Nederveen, vertelde dat dit de derde school is die de KWS in honderd jaar gaat bouwen. In zijn terugblik op de negenjarige periode van voorbereidingen en plannen maken, prees hij ook oud-wethouder Teun Sluimer en oud-directeur Piet van der Priem van Omnivera. Mede ook door Van der Priems oplossing, het beschikbaar stellen van de locatie, kwamen de plannen in een stroomversnelling en werd in oktober 2009 formeel besloten tot de bouw van de school aan de Noordstraat.

IJs en wederdienende wordt de nieuwe Koningin Wilhelmina School aan het eind van 2012 opgeleverd. Op de locatie van de oude school worden zorgwoningen gebouwd en langs de Giessen gewone woningen.

advertentie
advertentie