Opening van het seizoen voor de turnselectiejongens.

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

In de instapcategorie waren zeer veel deelnemers ingeschreven waardoor voor de eerste vijf plekken prijzen te verdelen waren. In deze groep zitten Jonathan Wiersma, Brent Folkerts, Youri van Noordenne en Ivan den Breejen.

H'VELD-G'DAM - Ook de instappers en de pupillen van OKK zijn aan het wedstrijdseizoen begonnen.

Voor Jonathan was het zijn eerste jaar in deze groep. Hij turnde een sterke oefening op rek en ook zijn sprong mocht er zijn. Daarmee mocht hij zijn eerste wedstrijd afsluiten met een 27ste plek. Brent turnde een degelijke wedstrijd met daarin hoge scores voor voltige en sprong. Hij wist Jonathan net voor te blijven en eindigde op een 26ste plaats. Youri turnde erg strak en netjes, met name voltige was met een 19.50 erg knap. Hij viel net buiten de prijzen en werd knap achtste. Ivan had een zeer goeie dag rek, voltige en sprong gingen erg goed. Hij wist zijn wedstrijd knap af te sluiten met een vierde plaats.

De volgende wedstrijd mochten Jan Paul Teeuw, Werner de Kuiper en Joshua de Stigter. Hier werden vier prijzen uitgereikt. Ook voor Jan Paul was het zijn eerste kennismaking in deze categorie. Voor deze groep geldt een zeer moeilijke oefenstof. Hij turnde zeer goed op rek en sprong, maar op de andere onderdelen kwam hij net te kort. Hij werd uiteindelijk twaalfde. Werner had wat dipjes op voltige en brug maar turnde goed op rek en sprong. Hij sloot zijn wedstrijd af op een vijfde plaats en viel derhalve net buiten de prijzen. Joshua turnde erg goed op vloer. Ook hij had een dipje op de brug maar doordat hij voor de rest zeer degelijk wist te turnen mocht hij aan het einde van de wedstrijd de bronzen plak ophalen.

advertentie
advertentie