Verkenner adviseert coalitie tussen T@B, SGP en ChristenUnie

11 april 2018 om 10:56 lokaal

H'VELD-G'DAM Na alle vijf partijen in Hardinxveld-Giessendam gesproken te hebben, adviseert verkenner Werner ten Kate om een coalitie te vormen tussen de T@B, SGP en ChristenUnie. Dit advies heeft hij dinsdagavond 10 april gedeeld met de vertegenwoordigers van de vijf politieke partijen in Hardinxveld-Giessendam (T@B, SGP, ChristenUnie, PvdA en CDA).


Verkenner Werner ten Kate richtte zich tijdens zijn onderzoek op de vraag op welke wijze de verkiezingsuitslag het best tot uitdrukking kan komen in de volgende coalitie. Hierbij was het zoeken naar een breed draagvlak in de raad (minimaal drie partijen) het uitgangspunt. Op basis van die opdracht adviseert de verkenner om een coalitie te vormen bestaande uit T@B, SGP en ChristenUnie. Daarbij levert elke partij een wethouder.

COALITIE- EN RAADSPROGRAMMA De verkenner adviseert de coalitie om hun afspraken op hoofdlijnen vast te leggen in een coalitieprogramma waarin de koers op de meest belangrijke themas wordt vastgelegd. Met voldoende ruimte voor de uitwerking van het coalitieprogramma door (de gehele) raad en het college. Daarnaast adviseert hij een raadsprogramma op te stellen dat als basis kan dienen voor de agenda van de raad in de komende collegeperiode.

Verkenner Werner ten Kate adviseert om de verdere coalitievorming te laten ondersteunen door een onafhankelijke procesbegeleider. Waarbij hij/zij naast het begeleiden van de besprekingen tussen de drie coalitiepartijen, tevens oog heeft voor de rol van de toekomstige raad als geheel.

 

advertentie
advertentie