Black gospel in de bron

29 maart 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De Verenigde Staten is de bakermat van de black gospel. Gospelkoor Share uit Ridderkerk wil zaterdag 14 april alle belangstellenden iets meegeven van deze kleurrijke, muzikale samenkomsten tijdens een concert in de bron aan de Maasstraat 1.

Het Jan Willem van Delft Trio en Harm Jan Schenkel begeleiden Share. Het trio bestaat uit professionele jazzmusici op toetsen, drums en contrabas, die met veel verschillende musici samenwerken, onder wie Sharon Kips. Dit jazztrio geeft bekende gospels een heel nieuw en eigen geluid. Ook spelen ze met Bigband the Convocation, Blackgospelkoor: Gospel Boulevard, Joany Muskiet & More Gospel en werken ze samen met Denise Jannah, Edsilia Rombley en Linda Wagenmakers. Urmie Enting doet als soliste mee. Zij is bekend als zangeres bij The More Gospelband.

Het thema van de avond is 'O Happy Day'. ,,Veel black gospels, maar ook mooie ballads. We gaan een mooi feest maken", zegt André Pouwer. Hij leidt de avond. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat om 19.30 uur open. De entree is €12,50. Kinderen betalen € 7,50, inclusief consumptie. Reserveren kan via kaartverkoop@gospelkoor-share.nl of 06-18319821.

advertentie
advertentie