GIESSENBURG - In de 26ste competitieronde bij schaakvereniging De Giessen konden geen verrassingen worden genoteerd.

31 maart 2012 om 00:00 Nieuws

Bram Capelle verloor in de opening een pion dat vervolgens door tegenstander Eddy Korevaar werd omgezet in stukwinst. Daar kwam weer een stuk bij en toen hield Bram het voor gezien. Rob van Driel komt er nog altijd niet bovenop. Tegen Wim Koutstaal offerde hij een stuk voor aanval, maar Wim hield alles keurig bij elkaar en besloot zijn kunststuk met een mooi matje met toren en loper.Ton Boot was weer terug van weggeweest, inmiddels 60 jaar getrouwd. Hij vierde dat met een overwinning op Gijs Bos. Jaap Cornet leverde een mooie prestatie door van Henk van Houwelingen te winnen. Jaap nadert hiermee de top 25.

Het eerste team van De Giessen deed goede zaken in de thuiswedstrijd tegen T.R.I.O. I uit De Meern. Met een benauwde 4,5-3,5 overwinning is de weg naar boven ingeslagen.

Op bord een kwam Marius de Wit er niet aan te pas tegen D. van de Geer. Ook Arjo van Houwelingen had een zware avond, in de opening leek hij voordeel te behalen, maar de aanval werd vakkundig afgeslagen. Captain André van Wingerden speelde een wilde wedstrijd, maar hij was wel voortdurend de bovenliggende partij. Voor de toeschouwer was het de mooiste wedstrijd. Broer Marcel speelde een stuk rustiger, deelde nog wel een speldenprikje uit, maar kwam niet verder dan remise. Ernst Delwel speelde goed, verorberde hier en daar een pion en dacht op de overwinning af te stevenen. Zijn tegenstander glipte echter tussen de mazen van het net en wist de remisehaven te bereiken. Door het ongelijke lopereindspel wist hij alle pluspionnen van Ernst tegen te houden. Zenun Cormehic had een soortgelijk eindspel, maar zijn pionnen stonden een stuk beter zodat daar wel een overwinning kon worden behaald. Wim Rietveld speelde een sterke, maar zware partij. Het was echter te moeilijk om in het middenspel een doorbraak te forceren. Hoewel Wim er niet blij mee was, was remise een prima resultaat. Matchwinner werd Louis Rutgers die op kracht zijn tegenstander naar de grond werkte. De partij ging materiaaltechnisch lang gelijk op, maar de kenner zag dat Louis een veel betere stelling had. Uiteindelijk wist hij met een offer de vijandelijke koning over het bord te jagen met mat tot gevolg.

advertentie
advertentie