Trommelen, rommelen, zingen en racen rond Koninginnedag

12 april 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Uit volle borst zingen, decibellen creëren tijdens een lawaaioptocht en brandjes blussen. Hardinxveld-Giessendam staat een feestelijke week te wachten. Een overzicht van het programma rond Koninginnedag.

Donderdag 26 april gaat de feesttent om 19.30 uur open voor degenen die willen luisteren naar een avondje gospelmuziek. De korenavond is de start van de feestweek. Toegang voor deze avond is € 4, inclusief een kopje koffie of thee. Een van de twee optredende koren is 'Gospelkoor Shine' uit Sliedrecht, onder leiding van dirigent Bastiaan van der Pijl. De aanvang is om 20.00 uur.

Oranjevereniging Oranje Trouw hoopt dat de jeugd zich maandag 30 april om 8.30 uur bij sporthal de Wielewaal wil verzamelen met alle keukenartikelen die ze kunnen bemachtigen, maar ook met zelfgemaakte (slag)instrumenten. De drumband van EMS neemt daar het voortouw om met alle aanwezigen een lawaaioptocht door een deel van Beneden-Hardinxveld te maken. Wat te denken van een gieter als trommel of een pollepel?

Onder begeleiding van het Fanfarekorps van EMS worden dezelfde ochtend veel Nederlandse liederen ten gehore gebracht tijdens de aubade op het Raadhuisplein. Met behulp van Scouting A15, gaat de Nederlandse driekleur daar weer in top.

's Middags is het feestterrein aan de Sluisweg toneel van de activiteiten. De plaatselijke vrijwilligersbrandweer is aanwezig om de jeugd van Hardinxveld-Giessendam kennis te laten maken met het werk van deze stoere vrouwen en mannen. Welke waaghals wil nou niet eens een keertje een brandje blussen? Modelbotenbouwvereniging Replica uit Werkendam geeft een demonstratie van haar hobby. Iedereen die mee wil varen met een (eigen) radiografische vaartuig kan zich die dag aanmelden.

Uiteraard ontbreekt de jaarlijkse kinderboerderij niet. Deze staat net als in andere jaren opgesteld op het terrein met kippen, ganzen, eenden, konijnen, schapen en geiten. Voor de actievelingen is een springkussen aanwezig.

Menig zoldertje is leeggehaald om een nieuwe eigenaar voor vele voorwerpen te vinden. Boeken, schilderijen, knuffels, huisraad, potten en pannen worden aan de man of vrouw gebracht tijdens een rommelmarkt

In de feesttent wordt tegelijkertijd een modeshow gehouden vanwege het Rokfestival. Leerlingen uit Hardinxveld-Giessendam gaan over de rode loper, bijgestaan door Alie Kroon. Zij is lerares op obs De Driemaster. De muziek is speciaal voor deze show geselecteerd door Pim van den Hil van de Popschool. De organisatie geeft tijdens deze show een beeld van de rok door de eeuwen heen. De show wordt omlijst door twee optredens van de dansgroep van OKK Gym, onder leiding van Janny Hoekwater. De show start om 13.45 uur.

Een van de belangrijkste activiteiten is nog niet vernoemd. De Oranjevereniging is op zoek naar degene die het snelst een auto met handkracht over een bepaalde afstand kan verplaatsen. Deze nieuwe Renault is door Auto Indumij beschikbaar gesteld. De juryleden zien er op toe dat de strijd eerlijk verloopt want de prijzen die beschikbaar zijn gesteld door oliehandel 'De Rotonde' moeten uiteraard bij de rechtmatige winnaars terecht komen.

Ook op het circuit van de Belt ronken de motoren tijdens een cross. Brommer- en motorcoureurs gaan vanaf 12.30 uur de strijd met elkaar aan.

advertentie
advertentie