Snel duidelijkheid over Drijvershof

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een nieuwe overeenkomst voor dorpshuis Drijvershof is in de afrondende fase. Dit heeft wethouder Eelke Kraaijeveld vorige week laten na raadsvragen van de ChristenUnie-fractie.

Door Wil Sommeijer

Anita IJzerman-den Uil (CU) werd tijdens een gesprek met SKEW-bestuursleden gewezen op de kwestie Drijvershof. ,,Verschillende zaken als de horecaondernemer, de SKEW als onderhuurder en de gemeente als eigenaar van het pand zijn nog niet zijn geregeld. Hoe staat het met de nieuwe bestuursvorm en de andere zaken die daaromheen geregeld moeten worden tussen de gemeente en de Drijvershof?", wilde IJzerman tijdens het vragenkwartiertje weten.

Twee jaar geleden is deze vraag ook gesteld, maar toen kon nog geen antwoord gegeven worden. ,,Als ik goed ben geïnformeerd zou een en ander geregeld moeten zijn voor 1 januari 2013 wanneer SKEW en IGO hopen op te gaan in een nieuwe organisatie. Wij willen graag weten wat de stand van zaken is."

,,In een afrondende fase", gaf wethouder Kraaijeveld aan. ,,Ook het horecabeleid bevindt zich in een afrondende fase. In mei gaan we het horecabeleid bespreken en vaststellen en dan komt dit ook aan de orde. Overigens waren we tot een overeenkomst gekomen, maar toen deed zich een andere situatie voor en wel de vorming van een nieuwe organisatie met SKEW en IGO. Een nieuwe overeenkomst is in de maak en ik hoop die voor de zomer afgerond te hebben."

advertentie
advertentie