Open sollicitatie naar de functie van burgervader of wethouder

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN

Hierbij solliciteer ik naar de functie van burgervader of wethouder in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Ik ben best bereid om bij feestelijkheden in de gemeente met een pokerface voorop te lopen, naar een concert te gaan of iets anders van het verenigingsleven bij te wonen. Ook lijkt het me wel eens leuk om bij alle bedrijven die ons dorp rijk is binnen te kijken.

Verder heb ik geen bestuurlijke ervaring maar dat lijkt mij ook niet zo belangrijk. Ik kan lekker kletsen, goed luisteren om er verder niets mee te doen. Gewoon je eigen zin doen is ook goed genoeg, als je maar bereid ben om zo af en toe eens door het stof te kruipen, de wind van voren te krijgen, door de modder te kruipen, of hoe dat ze het ook mogen noemen in de media. Ook geld uitgeven van een ander lijkt mij wel eens lekker. Dingen onder de pet houden zou mij ook nog wel lukken. En dat allemaal voor een dik salaris. Voor de helft wil ik het ook nog wel komen doen. Ach, en als alles dan toch nog in de soep loopt dan kan ik altijd nog terugvallen op een mooie uitkering.

Na een zware avond lust ik ook nog wel een glas whisky, zodat ik de volgende ochtend niets meer kan herinneren en gewoon weer door kan gaan met mijn werkzaamheden. Dus eigenlijk ben ik best geschikt voor deze baan. Want hoe dan ook zijn mijn inkomsten de komende jaren ruimschots gedekt

Het siert de oud burgervader natuurlijk dat ze opstapt. Maar in het bedrijfsleven sta je na zulke fouten gelijk op straat en zo zitten er nog wel een paar daar op het gemeentehuis die wel eens bij zich zelf te rade mogen gaan.

Met vriendelijke groet

A. Nederveen,

Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie