Adriaan van Dijke zestig jaar actief in kerkgenootschap

28 april 2012 om 00:00 Nieuws

Een omvangrijke serie activiteiten op kerkelijk gebied, zo typeerde De Jong Adriaan Van Dijke. Zijn vrijwilligerswerk begon in 1950 als Diaken van de Gereformeerde Kerk. Hij was gedurende negentien jaar Ouderling en bestuurslid/leidinggevende van de Zondagsschool. Hij bekleedde in die jaren diverse malen het voorzitterschap en daarnaast was hij belast met de wekelijkse leiding van de Zondagsschoolbijeenkomsten. Ook op muziekaal gebied droeg Van Dijke zijn steentje bij. Hij was gedurende dertig jaar organist van de kerk. Daarnaast verzorgde hij ook nog tien jaar de muzikale begeleiding van de weeksluitingen in De Lange Wei en Waerthove in Sliedrecht. Van Dijke was bestuurslid van het zangkoor van de Gereformeerde Kerk'Com nu met Sangh'. Van 1965 tot 1980 was hij bestuurslid van de plaatselijke afdeling van Anti Revolutionaire Partij (ARP). Toen deze partij in 1980 opging in het CDA heeft Van Dijke zijn bestuurslidmaatschap beëindigd.

H'VELD-G'DAM- Maar liefst zestig jaar heeft de heer Adriaan van Dijke zijn beste krachten als vrijwilliger gegeven aan de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld. De nu bijna 90-jarige Van Dijke is vrijdagmiddag door loco-burgemeester Cor de Jong onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege de hoge leeftijd van de decorandus vond deze feestelijke gebeurtenis plaats in de recreatiezaal van de Jupiterflat. Daar hadden zich kinderen en kleinkinderen, familie, vrienden en bewoners van de Jupiterflat verzameld. Door Wil Sommeijer

Vanaf 1990 tot heden was hij coördinator/distributeur van het kerkblad van de Gereformeerde Kerk. Tot maart van 2012 heeft hij de eindverantwoordelijk voor de bezorging van het contactblad/kerkelijk orgaan gehad. Hij stuurde niet alleen achttien bezorgers aan, hij bezorgde zelf ook het kerkblad op de meer af gelegen adressen. Vanwege zijn hoge leeftijd en gezondheid heeft hij in maart van dit jaar deze vrijwilligersactiviteit beëindigd. ,,Je bent dus nooit te oud om vrijwilligerswerk te doen. De heer Van Dijke vormt het bewijs. Hij is meer dan zestig jaar actief geweest voor zijn kerk. Dankbaar om te doen, zeker als de gezondheid je gegeven wordt'', aldus De Jong.

advertentie
advertentie