Degradatie dreigt voor Vriendenschaar

29 april 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de thuiswedstrijd tegen TOP hoopte Vriendenschaar op een ommekeer na de reeks ongelukkige nederlagen van de afgelopen weken. Het trof in de Zeeuwen echter uitstekende tegenstanders die de Hardinxvelders met name bij de dames overvleugelden. Door de 13-18 nederlaag komt het degradatiespook voor Vriendenschaar steeds dichterbij.

Bij Vriendenschaar begon Angela Korevaar in de basis voor Krista Kop die de gehele week ziek was geweest. Ook Menno Kop begon op de bank. In de eerste 25 minuten bleef de bloemenploeg haar tegenstanders goed volgen. Hoewel de ploeg uit Arnemuiden steeds een voorsprong nam, hield met name Bert Verspuij zijn ploeg met drie treffers in de wedstrijd. Omdat ook Milou van Dijk en Sander Harink scoorden bleef de wedstrijd tot 5-5 gelijk opgaan. TOP, dat met zeer aanvallende dames speelt, buitte in de laatste tien minuten van de eerste helft deze aanvallende kracht goed uit. Vijf rake damesschoten tegenover slechts één raak schot van Peter Visser zorgden voor een ruststand van 6-10, waarbij de TOP-dames in deze eerste helft voor negen doelpunten zorgden.

In de tweede helft kon Vriendenschaar het tij niet keren. In een periode dat de dames wat meer vat kregen op hun tegenstandsters, lieten de TOP-heren zien ook te kunnen scoren. TOP scoorde als eerste tweemaal, waarna Sander Harink en Mees v.d.Waal van Dijk tegen scoorden. Trainer Jan Arie van Houwelingen bracht Menno Kop in de ploeg voor Peter Visser, die na enkele minuten een fraaie éénhandige doorloopbal benutte. De Zeeuwse gasten bleven echter meescoren waardoor Vriendenschaar niet dichterbij kon komen.

Bij de stand 11-16 (na twintig minuten in de tweede helft) kwamen Krista Kop en Tjeerd Putters nog in de ploeg om een doorbraak te forceren. Hoewel Putters direct na zijn entree een strafworp meekreeg, die door Sander Harink werd benut, was het niet voldoende. Met nog twee damesdoelpunten in de slotfase(waarmee het totaal aantal damesscores op dertien kwam) en een raak schot van Menno Kop werd de eindstand 13-18.

Vriendenschaar moet, met een achterstand van drie punten op de veilige zesde plaats, in de laatste drie wedstrijden gaan winnen. Dat zal moeten gebeuren zonder aanvoerster Wendy Korevaar, die wegens zwangerschap haar laatste wedstrijd in dit seizoen heeft gespeeld en met een bloemetje (voorlopig) afscheid nam. Zaterdag 12 mei speelt Vriendenschaar thuis om 16.00 uur tegen hekkensluiter De Meeuwen.