Mooie slotzege schakers De Giessen

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Schaker André van Wingerden speelde in de interne competitie van De Giessen een goede, actieve partij tegen Eddy Korevaar. Hij stond beter, maar Eddy wist nog juist naar remise te laveren. Ernst Delwel en Louis Rutgers waren snel klaar (remise) en blijven beiden in de subtop hangen. Bram Capelle wilde graag remise overeenkomen met Zenun Cormehic, maar laatstgenoemde was vastbesloten zijn stelling naar winst te voeren. Dat lukte laat op de avond. Wim Deurloo speelde ouderwets goed tegen Jaap Cornet, die geen kans kreeg.

Uitslagen dertigste ronde: Eddy Korevaar-André van Wingerden rem.; Ernst Delwel-Louis Rutgers rem.; Bert van Hees-Wim Koutstaal 0-1; Bram Capelle-Zenun Cormehic 0-1; Ab Glimmerveen-Martijn Koutstaal 1-0; Wim Deurloo-Jaap Cornet 1-0; Rob van Driel-Gijs Bos 1-0; Jan Donkersloot-Cees van der Straaten 0-1; Jan de Jong-A. Sulek 1-0.

Externe competitie

De Giessen 1 sloot zijn seizoen af met een mooie 5,5-2,5 overwinning op IJsselsteijn 2 en nestelde zich hiermee met elf punten uit negen partijen in de subtop van de tweede klasse SGS. Winst was er voor Zenun Cormehic, Louis Rutgers, Bert van Hees, Wim Deurloo en Wim Koutstaal. Ernst Delwel kwam remise overeen met zijn tegenstander terwijl André van Wingerden en Ton Lodder de eer aan hun tegenstanders moesten laten.

Omdat de partijen tussen de vier halve finalisten beiden een aantal weken geleden onbeslist waren geëindigd, was een nieuw treffen nodig. Marius de Wit leek met zwart als snel in het voordeel te komen tegen Ton Lodder, maar gelukkig voor Ton zette Marius de partij rustig op. In het eindspel had Ton twee verbonden vrijpionnen, een toren en een paard waar Marius drie verbonden vrijpionnen, een toren en een loper tegenover stelde. De pionnen van Marius liepen harder, waarmee hij zich plaatste voor de finale.

De partij tussen Tim Schakel en Jaco Vonk was zoals altijd ongemeen spannend en ditmaal ook van een hoog niveau. In een geheel gelijkopgaande strijd gaven beide kemphanen elkaar niets toe. In de tweede en allesbeslissende tijdnoodfase bezweek Tim aan het einde van de partij echter onder de tijdsdruk en in een stelling waar de remise voor het grijpen was, greep hij met zijn laatste twee zetten lelijk mis.

Uitslagen halve finale bekercompetitie: Tim Schakel-Jaco Vonk 0-1; Ton Lodder-Marius de Wit 0-1.

advertentie
advertentie