Mixed team vindt ritme

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na de lastige start in de eerste klasse begint het mixed team te wennen aan het hoge niveau. Na de winst in de tweede wedstrijd trokken de Hardinxveldse tennissers de stijgende lijn door in het derde duel. Thialf uit Dordrecht was kansloos: 5-0.

Dit keer werd de wedstrijd gestart door José van Mourik, die de dames single voor haar rekening nam. Van Mourik speelde erg sterk en overrompelde haar tegenstandster. Zij won de twee sets ruim en bracht de Hardinxveldse club op een 1-0 voorsprong.

Het goede begin werd voortgezet door het koppel Agnes Vleugel en Andrew Nederlof. Maar zo makkelijk als in de eerste partij ging het zeker niet. Mede door een enkelblessure bij de Dordtse speelster ging de zege toch in twee sets naar de Hardinxvelders.

Kenmerkend voor de strijd tussen Dordtse jeugd en Hardinxveldse routine was de heren single partij. Voor LTC De Merwede kwam Pieter-Jan Koolmees binnen de lijnen en aan de andere kant van het net trof hij een speler die vele jaren jonger was. Koolmees stond vast en solide te spelen. Hij hield de gretige Dordtenaar onder druk en die ging mede door zijn gretigheid teveel fouten maken. De setstanden duidden op een makkelijke overwinning, maar dat was zeker niet het geval. Koolmees moest hard knokken voor de 6-1 en 6-2 overwinning.

Normaliter wordt dan het damesdubbel gespeeld. Een dame was, zoals reeds gemeld, geblesseerd geraakt en wel zodanig dat ze niet meer verder kon spelen. Een derde dame was niet aanwezig en daardoor kon deze partij niet worden gespeeld. Dat betekende een walk over voor de Hardinxvelders: 4-0.

De laatste partij was de heren dubbel en daarin maakte Peter den Dikken zijn rentree na een lange afwezigheid vanwege ziekte. Aan de zijde van Koolmees kon hij voor de eerste keer kennis maken met het niveau in de eerste klasse. Ondanks zijn langdurige afwezigheid toonde hij prima tennis. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarin het verschil miniem was. In de eerste set was een break van Den Dikken en Koolmees genoeg voor de setwinst: 6-4. De tweede set was nog meer in evenwicht. Een tiebreak moest daarin de beslissing brengen. Den Dikken en Koolmees trokken aan het langste eind. Met een klinkende 5-0 zege stapten de spelers in polonaise van de baan.

advertentie
advertentie