Driemaster sluit project De Rok af met culturele avond

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

Iedere groep werkte aan een onderwerp waarbij duidelijk een link naar de rok kon worden gemaakt. Zo gingen de kleuters van groep nul en een van de Pietersweer aan de slag met prinsen en prinsessen. Groep twee van deze vestiging studeerde een musical in over 'Het eiland van verdriet' waarbij de verloren koning en koningin werden teruggevonden. Voor het galabal ter ere daarvan maakten de kinderen een rokkostuum voor de jongens en de meisjes gingen als hofdame naar het bal. De kleuters van vestiging Bellefleur deden de musical Doornroosje en werkten daarbij ook nog eens over de vogel Rok van de Efteling.

H'VELD-G'DAM - Vol overgave hebben de leraren en leerlingen van obs de Driemaster zich de voorbije weken gestort op het project De Rok. Zo droeg ook de school haar steentje bij aan het ROK-festival.

Groep drie van de Pietersweer dook helemaal in de wereld van de Indianen. Hun geschiedenis, manier van wonen en leven werd getoond en besproken. Bovendien maakten alle meisjes een zeemleren franje rokje en de jongens een indianen tuniek. Groep drie en vier van de Bellefleur verdiepten zich in de klederdrachten van Nederland en het koningshuis, specifiek koningin Beatrix.

Groep vier van de Pietersweer stortte zich helemaal op Indonesië, met in het bijzonder het eiland Bali. Zij leerden tellen in het Indonesisch, vergeleken sommige woorden met de Nederlandse taal. De kleding die ze zelf maakten werden gebatikt. Ook werden Wajangpoppen gemaakt. De beide groepen vijf werkten over Ridders en Jonkvrouwen. Maliënkolders werden gemaakt, prachtige rokken voor de jonkvrouwen en harnassen en helmen voor de Ridders. Volgende week gaan deze groepen ook nog eens op excursie naar slot Loevestein. De groepen een tot en met vijf zijn ook op bezoek geweest in museum de Koperen Knop om naar de expositie over de Rok te kijken. Natuurlijk werd het Voorhuis bekeken en werd Trijntje met een bezoek vereerd.

De groepen zes en zeven werkten met de Bevrijdingsrok. De Tweede Wereldoorlog stond hierbij centraal. Deze groepen zijn op excursie geweest naar Het Reghthuys in Giessenburg om de expositie te bekijken. De groepen acht kregen een Rockworkshop, omdat zij werkten over de geschiedenis van de Rockmuziek. Rockgitaren werden gemaakt en discoballen. Deze workshop, gegeven door Popschool Hardinxveld onder leiding van Pim van der Hil, was zeer inspirerend. De afsluiting op donderdag 26 april was een culturele avond met optredens en tentoonstellingen.

advertentie
advertentie