Steuntje in de rug voor Oeganda-project Hardinxvelders

30 april 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In en rond de leslokalen van het Wellantcollege de Bossekamp in Ottoland was het onlangs een drukte van belang. De leerlingen van klas een en twee hielden een levendige markt voor het goede doel. De opbrengst gaat naar een project in Oeganda, van het Hardinxveldse gezin Den Breejen.

Enkele jaren geleden is voormalig docent Aart den Breejen met zijn gezin naar Oeganda vertrokken om daar ontwikkelingswerk te verrichten. Als docent richtte hij zich met zijn vrouw Geesje op een beroepsopleiding voor kansarme jongens en meisjes. Met beperkte middelen worden daar resultaten geboekt. De leerlingen in Oeganda die van heinde en verre komen, verblijven in een internaat. Aart gaf in een videoboodschap aan dringend behoefte te hebben aan geld om een verantwoorde keuken en een toiletgebouw voor de leerlingen te kunnen realiseren. De leerlingen van de Bossekamp hebben de wens van Aart en Geesje den Breejen begrepen en staken de handen uit de mouwen om hen te helpen. Door de verkoop van allerlei (Afrikaanse) gerechten, sieraden en verlotingen bracht deze actie ruim € 3000 op. De Kringloopwinkel van Graafstroom steunde dit initiatief en overhandigde een cheque ter waarde van € 1000. Zo kwam het totaalbedrag voor Aart en Geesje op € 4142.

Luci Suur van het Wellantcollege heeft de opbrengst persoonlijk overhandigd aan Aart en Geesje den Breejen. In de Oegandese hoofdstad Kampala, op zeven uur rijden van de opleidingsplaats Arua, troffen zij elkaar.

advertentie
advertentie