Koninginnedag zonovergoten succes

1 mei 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een zonovergoten succes. Zo typeren medewerkers van oranjevereniging Oranje Trouw de voorbije Koninginnedag.

De feestdag startte al vroeg met een lawaaioptocht. De gedecoreerde dames en heren kregen vervolgens op het gemeentehuis een toespraak van burgemeester Bert Blase. Daarna gingen zij met de collegeleden naar buiten, waar zij met kinderen en ouders een liedje zongen tijdens de Aubade. Deze werd muzikaal omlijst door de Harmonie van EMS.

De verzorgingshuizen werden getrakteerd op een concert. In Pedaja speelde Zang Veredelt, terwijl de Plektrum Melodisten het concert verzorgde in De Lange Wei. Ook kregen deze oudere inwoners een bezoek van loco-burgemeester Cor de Jong, wethouder Theo Boerman of wethouder Paul Letterie en een delegatie van Oranje Trouw. Ook namen zij een kijkje bij korfbalvereniging HKC waar spelletjes werden gedaan.

De voortzetting van het Oranjefeest was op het terrein van voetbalvereniging Hardinxveld. Vanwege het ROK-festival werd een modeshow gehouden met de schoolkinderen van de Driemaster in samenwerking met.de dansgroep OKK. Alle medewerkers kregen een schildje als aandenken.

Eigenlijk bood het programma voor ieder wat wils met een vrijmarkt, bootjes, de kinderboerderij, springkussen en een autotrek. Burgemeester Bert Blase trok onder grote belangstelling nog een auto naar de overkant van het parcours.

Meer foto's in het foto-album op deze site.

advertentie
advertentie