Schaakclubs samen verder

28 mei 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De ledenvergaderingen van schaakclub De Giessen, Gorcumse Schaakclub en Regiohakkers zijn akkoord gegaan met een samengegaan van de drie verenigingen.

Vanaf begin april zijn verschillende opties besproken tussen delegaties van de drie verenigingen en is besloten dat de Gorcumse Schaakclub en Regiohakkers met ingang van komende zomer opgaan in De Giessen. Schaakclub De Giessen bestaat sinds 1964 en is verreweg de grootste vereniging van de drie.

De Gorcumse Schaakclub bestaat ruim honderd jaar en het aantal leden is de laatste jaren teruggelopen tot zestien, waarmee de vereniging te klein is geworden om een voor alle leden aantrekkelijke interne competitie te organiseren. Ondanks het teruglopende ledental werden de Gorcumse schakers een maand geleden nog wel kampioen van de regionale tweede klasse.

De Regiohakkers bestaan sinds 2004 en zijn een tot de landelijke competitie doorgedrongen verband van sterke spelers uit Leerdam, Gorinchem en Giessenburg. De Leerdamse club is begin 2012 met haar honderdjarig bestaan opgeheven en nu de Gorcumse club ook wordt opgeheven ligt aansluiting bij De Giessen voor de hand.

Schaakclub De Giessen krijgt met deze samensmelting een nog sterkere regionale functie voor het gebied van Hardinxveld tot voorbij Leerdam. De Hardinxveldse schakers hebben zich reeds decennia geleden bij De Giessen aangesloten. Met de uitbreiding van de regio wordt de naam van de vereniging gewijzigd in 'Schaakclub De Giessen en Linge' aangezien beide stroomgebieden van deze riviertjes worden verenigd.

Met het samengaan bestaat schaakclub De Giessen en Linge uit ruim zestig leden, is met drie teams vertegenwoordigd in de regionale competities en met een team in de landelijke competitie. De speelavond en locatie wijzigen niet en blijven op de dinsdag in De Til in Giessenburg.

Ook voor de jeugd uit de regio van Giessen en Linge blijft aan het begin van de dinsdagavond gelegenheid tot schaakles, behalen van de verschillende schaakdiploma's en jeugdcompetitie.

De eerste dinsdag van september gaat de interne competitie weer van start. Ook huisschakers en jeugd vanaf zes jaar die graag eens kennis maken met de schaaksport en de club, zijn na de zomer welkom.

advertentie
advertentie