'De snelheid is niet belangrijk, het plezier wel'

28 mei 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Omdat Kees Klop vond dat Hardinxveld-Giessendam nog wel een leuk evenement kon gebruiken, besloot hij tien jaar geleden om samen met zijn fietsmaat Leo van Wijngaarden de Bidon Classic te organiseren. Inmiddels is het aantal deelnemers gestegen tot ruim driehonderd en wordt ieder jaar een ander parcours uitgezet. Zaterdag 9 juni kunnen belangstellenden weer in de pedalen.

Kees is met zijn hoofd al helemaal bij de tocht. Samen met Leo heeft hij een speciale jubileumafstand van 75 kilometer ingelast. Ook familie en vrienden helpen mee. Op de 'grote dag' zijn zij bij start en finish te vinden, bemannen zij de stempelposten en helpen bij de verzorging. Diverse uitbaters langs de route stellen hun horecagelegenheid ter beschikking voor de stempelposten, daar krijgen de deelnemers een gratis consumptie en wat lekkers aangeboden.

Iedereen kan meedoen, de tocht is ook uitermate geschikt voor kinderen en senioren. Men kan zich inschrijven voor de 25, 45 en 75 kilometer. Het gebruik van de e-bike is toegestaan. Voor de getrainde fietsers en wielrenners is er zelfs een tocht van 100 kilometer.

Fietsliefhebbers kunnen zich tussen 9.00 en 12.00 uur inschrijven bij het OKK-sportgebouw, Rijnstraat 1a waar ook kleed- en doucheruimte beschikbaar is. Het vertrekpunt is bij het gemeentehuis op het Raadhuisplein. De kosten bedragen € 5.

Kees: ,, Maar niemand hoeft zich te haasten want de deelnemers kunnen tot 18.00 uur hun stempelkaart inleveren. De snelheid is niet belangrijk, het plezier wel. Na afloop is voor iedere deelnemer een mooie herinnering en verloten we een aantal fraaie prijzen. Onze sponsors, onder andere Gebr. Blokland b.v., rijwielbedrijf Arie de Bruin, van Noordenne Staal b.v., MM Design, Keukenhof Sliedrecht b.v.,City Promotions b.v. en FietsNed, ondersteunen de Bidon Classic. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn. En nu maar hopen op een stralend zonnetje, maar vooral op tevreden fietsers, daar doen we het tenslotte voor."

Voor meer informatie: Kees, 0184 616084of 06-51779199 of Leo, 0184-411163. Ook op de website www.bidonclassic.nl staat de nodige informatie.

advertentie
advertentie