Voorlopig geen woningen op locatie dorpshuis

31 mei 2012 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Het college van de gemeente Giessenlanden heeft besloten dat tot na 2020 geen woningen worden gebouwd op de locatie van het voormalige dorpshuis in Hoornaar (project Hornedamme). Dit besluit is genomen om verdere verstoring van de woningmarkt in Hoornaar te voorkomen, laat de gemeente in een persbericht weten. ,,Hoornaar krijgt er al 78 nieuwe woningen bij door de bouw van een woonzorgcomplex en woningen op de plaats van de voormalige basisschool (project De Raat). Als in de huidige marktsituatie het aanbod nog verder stijgt, worden de nieuwe woningen waarschijnlijk moeilijk verkoopbaar. De locatie blijft wel als bouwlocatie beschikbaar maar wordt binnenkort geëgaliseerd en ingezaaid. Kinderen kunnen deze plek dan voorlopig als speelplaats gebruiken."

In 2011 heeft de gemeente onderzoeken uitgevoerd naar de haalbaarheid van en mogelijke alternatieven voor het project ‘Hornedamme’. Uit deze onderzoeken is onder andere naar voren gekomen dat dit project in de huidige marktomstandigheden moeilijk verkoopbaar is. Vandaar de keuze om voorlopig niet aan de slag te gaan met het plan.

De omwonenden die rechtstreeks uitzicht hebben op de locaties van het voormalige dorpshuis en de voormalige school zijn op 30 mei door gemeente bijgepraat over het besluit van het college en de voortgang van het project ‘De Raat’. De overige inwoners van Hoornaar zijn op 31 mei per brief geïnformeerd.

advertentie
advertentie