'Het was erg heet, maar weer fantastisch om te doen'

30 mei 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor de zesde keer in successie hebben de StoutABCrunners de Roparun tot een goed einde gebracht. De grootste estafetteloop voor het goede doel werd afgelopen pinksterweekend voor de 21e gehouden. ,,Het was dit keer opnieuw fantastisch om te doen", zegt teamlid/loper Arjan Holster. ,,Hoewel het dit keer net als twee jaar geleden erg heet was, op zaterdagmiddag in Frankrijk was het zelfs 34 graden, is alles ook dit jaar weer heel goed gegaan. We zijn als team verschrikkelijk trots op wat we ook dit jaar weer hebben bereikt."

,,Natuurlijk zijn er altijd weer dingetjes die fout gaan, zoals een verkeerde afslag in de route, of een onverwachte omleiding. Maar ook deze keer bleek dat een goede voorbereiding in zowel begeleiding als getrainde lopers heel belangrijk is", doet Holster verslag. Het Sliedrechts/Hardinxveldse team van ruim twintig personen kwam afgelopen maandagmiddag weer in goede gezondheid rond de klok van 15.00 uur over de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Holster: ,,Uiteraard gaat onze dank uit naar alle sponsors, maar ook naar alle familie en vrienden die ons geholpen hebben bij het organiseren van acties zoals de spinningmarathon, de scholierenlopen, de oranjemarkt, de collecte en het glazen huis." Door alle genoemde inspanningen heeft het team dit jaar bijna € 60.000,= binnen gehaald voor de Stichting Roparun. ,,We moeten tot 15 juni afwachten wat we met alle teams bij elkaar gelopen hebben. Dan wordt op de afsluitende feestavond het eindbedrag bekend gemaakt, waarbij we hopen dat het record bedrag van vorig jaar, 4,6 miljoen overschreden zal worden."

Naast de traditionele loop van Parijs naar Rotterdam was er dit jaar voor het eerst ook een loop vanuit Hamburg georganiseerd waardoor er dit jaar in totaal 325 teams tegelijk onderweg waren om de 520 kilometer met acht lopers in estafettevorm zo snel mogelijk af te leggen. ,,Naast het sportieve doel gaat het echter vooral om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker om het leven wat aangenamer te maken onder het moto "trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven"", benadrukt Holster nog maar eens.

advertentie
advertentie