'Gezondheidscentrum wordt lager'

31 mei 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De plannen voor het gezondheidscentrum op de hoek Molenstraat-Stationsstraat zijn aangepast. Het aantal bouwlagen is verminderd naar vier en het aantal zorgwoningen teruggebracht naar 26. Dit is gebeurd in overleg tussen de gemeente en initiatiefnemer woningcorporatie Omnivera.

De partijen stellen dat zij hiermee tegemoet komen aan de wensen van de omwonenden. Zij uitten tijdens een bewonersavond van Omnivera en een raadsvergadering kritiek op de plannen. De raadsfracties hebben in grote lijnen positief gereageerd op het nieuwe voorstel, stellen de gemeente en Omnivera in een persbericht.

,,De kanttekeningen die bij de schetsplannen werden geplaatst hebben betrekking op de bouwhoogte, de massa en afstand tot de perceelgrens. Niet iedereen kon zich vinden in het verwijderen van een beeldbepalende boom. Dit laatste is echter onoverkomelijk bij de realisatie van het plan. We hebben met Omnivera bekeken hoe tegemoet kan worden gekomen aan de bezwaren. Daarbij is ook gekeken hoe het plan toch zo dicht mogelijk bij het stedenbouwkundig ontwerp blijft en de variëteit aan maatschappelijke functies kan worden behouden. Een variant is uitgewerkt waarbij het aantal bouwlagen is verminderd naar vijf naar vier. Het aantal woningen voor senioren en mensen met een beperking is teruggebracht van 27 naar 26. Uit de analyse van het planschaderisico blijkt dat deze variant tevens leidt tot vermindering van schade voor de omgeving", menen de partijen.

Het voorontwerpbestemmingsplan wordt - vanwege de vakantieperiode - zes weken ter inzage gelegd. In die periode wordt een inloopavond georganiseerd waarbij iedereen kennis kan nemen van de plannen en desgewenst een reactie kan geven. De precieze datum wordt via de gemeentepagina in Het Kompas bekend gemaakt. Direct omwonenden ontvangen een persoonlijke uitnodiging voor de inloopbijeenkomst.

Het is de bedoeling dat het nieuwe gebouw onderdak biedt aan huisartsen, apotheek en fysiotherapie. Voor de woningen wordt samengewerkt met De Lange Wei en Syndion. Woningstichting Omnivera, die de plannen ontwikkelt, heeft inmiddels ook principeafspraken met een psychologenpraktijk, een praktijk voor cesartherapie en met zorgverlener Rivas. Naar verwachting kan het gezondheidscentrum eind 2014 worden geopend op de locatie van de voormalige Giessenschool met de aangrenzende kavels waarop nu nog een (kleinere) huisartsenpraktijk en een particuliere woning staan.

advertentie
advertentie