Tweede editie 55+ Beurs trekt veel bezoekers

27 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - De Seniorenraad en de gemeente Giessenlanden hielden woensdag 24 oktober voor de tweede maal een 55+ Beurs in De Til. De eerste editie in 2009 trok circa negenhonderd bezoekers en ook woensdagmiddag kwam veel senioren een kijkje nemen. Ze konden lezingen bijwonen en een bezoekje brengen aan de talrijke stands met informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Door Ria Scholten

De ouderenbonden ANBO en PCOB stonden broederlijk naast elkaar en probeerden naast het geven van informatie uiteraard zoveel mogelijk nieuwe leden te werven. Iets verderop trok de stand van de kaasboerderij veel bezoekers. Er werd naar hartenlust geproefd van de verschillende soorten kaas. Drie docenten van Seniorweb gaven informatie over de computercursussen die ze geven. ,,Een aanrader voor personen die weinig of geen ervaring met computers hebben'', vertelden ze. ,,De belangstelling voor de cursussen loopt iets terug, maar is nog steeds voldoende. Veel cursisten worden gestuurd door hun kinderen. Het is mooi om te zien dat mensen die wat onzeker en nerveus binnenkomen na zes of zeven lessen een stuk meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Vroeger kreeg je de lesstof aangereikt, maar tegenwoordig leren de kinderen door dingen zelf uit te proberen. Als wij als senioren dit moeten doen, leidt dat soms tot onzekerheid. Daarom geven wij les op de klassieke manier."

Ook de stand van de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen had over belangstelling niet te klagen. Een collectie klassieke hoofddeksels trok de aandacht evenals de stapel boeken van schrijver J.W. Ooms, die veel romans schreef over het leven in de Alblasserwaard. De dames Van Poortvliet en Den Toom boden inwoners van de twee plaatsen de gelegenheid informatie te vergaren over hun voorouders. ,,Het genealogieprogramma HAZA 21 gaat terug tot het eind van de zeventiende eeuw. Als we ze niet kunnen helpen verwijzen we naar de website www.wiewaswie.nl."

Stichting Platform Gehandicapten was eveneens vertegenwoordigd. De stichting geeft aan gemeenten, maatschappelijke en particuliere organisaties gevraagd en ongevraagd advies over alles wat het leven met een lichamelijke beperking kan beïnvloeden. Zij is vertegenwoordigd in diverse regionale overleggen en geeft voorlichting op scholen. ,,Het gaat goed met Zedje, maar toch maken we ons zorgen'', vertelde voorzitter Goof van Rijswijk. ,,Na de vorming van de gemeente Molenwaard op 1 januari 2013 zal onze stichting niet meer actief zijn in de gemeente Graafstroom. De gemeenteraden van de drie fusiegemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland hebben gekozen voor één adviesorgaan voor de Wmo waardoor de mogelijkheid om rechtstreeks te adviseren aan het gemeentebestuur vervalt. Wij vinden dat geen goede zaak."

De bezoekers konden onder andere informatie krijgen over het Alzheimer Café, de bibliotheek, Buurtzorg Nederland en de Open Eettafels in de Gemeente Giessenlanden. De geslaagde middag werd afgesloten met een optreden van het plaatselijke zeemanskoor Bestevaer.

advertentie
advertentie