Scherpte ontbreekt bij Hardinxveld in uitwedstrijd

28 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de uitwedstrijd van Hardinxveld bij The Gunners hebben beide ploegen afgelopen zaterdag hun status van subtopper in de tweede klasse niet waar kunnen maken. De ploeg van trainer Ton Heijstek had wel een veldoverwicht in Breda maar slaagde er niet in gevaarlijk te worden. Ook de thuisclub speelde op zeker waardoor de wedstrijd nooit werd opengebroken. Dat het duel na 90 minuten eindigde in een doelpuntloos gelijkspel kon dan ook niemand echt verbazen.

Met de wedstrijd tussen Hardinxveld en The Gunners stonden de nummers vier en vijf van de competitie in het veld. Die status was niet af te zien aan het spel deze middag. Bij beide ploegen ontbrak het aan ritme en tempo om er een boeiende pot voetbal van te maken.

Met een afstandsschot van Wouter Romeijn dat naast vloog deed Hardinxveld een eerste poging. Aan de andere kant moest doelman Marco van der Linden wel handelend optreden bij een afstandsschot van de thuisploeg dat net onder de lat was gericht. Door onzuiverheid in de combinaties en geen vrije mensen in de ruimte werd het niet echt gevaarlijk voor de doelen. De beste kans kwam nog uit een voorzet van Joran Schröder die Benjamin van der Graaf net naast kopte. De ploeg van Sportshop André Vlot wist ook na de pauze niet door te drukken. Ondanks veel meer balbezit wist Hardinxveld niet los te komen. Met Edwin Visser en Richard Zwakhals als invallers probeerde trainer Ton Heijstek te team een impuls te geven. Een schot van Marek Verweij had net niet de juiste richting en een poging van Lars Coerts tikte de thuisdoelman uit de hoek. Met een kleine 10 minuten te gaan kwam dan toch de mogelijkheid voor Hardinxveld om het duel te beslissen. Een doorkopbal werd door de net uit de ziekenboeg teruggekeerde Richard Zwakhals in vrije positie op het lichaam van de keeper geschoten. Bij een uitval van de thuisploeg moest Marco van der Linden de aanvaller onderscheppen om niet nog het deksel op de neus te krijgen. Met een overtreding ten opzichte van Marek Verweij liep de Hardinxveldmiddenvelder in de blessuretijd nog een vervelende blessure op.

De wedstrijd eindigde zoals die begon tussen twee teams die niet in staat waren gebleken om het verschil te maken. Met de 0-0 uitslag behield de ploeg van trainer Ton Heijstek wel de ongeslagen status uit acht wedstrijden waarvan er maar liefst zes gelijk eindigden. Komende zaterdag 3 november staat voor Hardinxveld de thuiswedstrijd tegen middenmoter sv Capelle op het programma. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

Opstelling: Marco van der Linden, Christian Verschoor, Gerco Blokland, Kelvin van Es, Danny den Haan, Wouter Romeijn, Vincent van Lopik (65' Richard Zwakhals), Marek Verweij (89' Kjeld van den Bosch), Benjamin van der Graaf (46' Edwin Visser), Joran Schröder, Lars Coerts.