De Uilenhof nodigt toekomstige brugklassers uit

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Ook dit jaar opent De Uilenhof in Gorinchem op verschillende momenten de deuren voor toekomstige brugklassers. Woensdag 7 november wordt een doe-middag gehouden voor leerlingen van groep 8. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen de scholieren in groepen kennis maken met het onderwijs en de manier van leren in de domeinen Mens & Maatschappij, Kunst & Cultuur, Talen en Science. Donderdag 8 november zijn de ouders/verzorgers van leerlingen van groep 8 tussen 19.30 tot 21.30 uur welkom tijdens een informatiebijeenkomst. Deze avond krijgen de ouders door middel van een carrousel zicht op het Nieuwe Mavo- en Havo Junior programma dat De Uilenhof biedt. Leerlingen en ouders kunnen zich hiervoor aanmelden op de website www.uilenhof.csdehoven.nl.

Alle leerlingen die starten op De Uilenhof worden geplaatst in een mavo/havo brugklas. Binnen de Nieuwe Mavo kunnen jongens en meisjes met interesse in technologie en techniek ook kiezen voor Talent Ontwikkeling Techniek. TOT is een versneld mavo-traject. Leerlingen in het TOT-traject kunnen hun technische talent volop ontwikkelen binnen de uitdagende Nieuwe Mavo-omgeving en kunnen daarna versneld door naar mbo en hbo. Naast TOT biedt de Uilenhof Havo Junior aan. Binnen dit concept is het mogelijk na het brugklasjaar ook havo 2 te volgen binnen de kleinschalige leeromgeving van De Uilenhof en daarna de schoolloopbaan te vervolgen op Lyceum Oudehoven.

Open Dag

Zaterdag 26 januari houdt De Uilenhof van 10.00 tot 13.00 uur een Open Dag. Leerlingen en hun ouders kunnen dan uitgebreid de school bekijken. Tijdens de Open Dag presenteren alle domeinen van de school zich, is er informatie over de Nieuwe Mavo, Havo Junior en TOT en zijn er rondleidingen door leerlingen. De Uilenhof maakt deel uit van Christelijke Scholengroep De Hoven. Meer informatie over doe-middagen en Open Dagen van de andere locaties is te vinden op www.csdehoven.nl.

advertentie
advertentie