Sinterklaas neemt de trein naar Beneden-Hardinxveld

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Momenteel zit Sinterklaas al ver op zee. Op weg naar de haven van Roermond. Daar komt hij zaterdag 17 november aan met al zijn Pieten, strooigoed en cadeautjes. Gelukkig heeft Sinterklaas ook dit jaar aan het bestuur van Stichting Sint Nicolaas Hardinxveld-Giessendam gevraagd of zij de aankomst van de goedheiligman wil organiseren op zaterdag 24 november. Natuurlijk willen deze enthousiaste mensen dat met alle liefde weer doen.

Ze regelen niet alleen de aankomst, maar nog zoveel meer. Ze proberen alle lagen van de bevolking te dienen. Er zijn deze dag twee intochten en een afsluitend feestje voor een geselecteerd groepje mensen met een verstandelijke beperking. 's Morgens kan jong en oud genieten van de aankomst bij het voetveer van/naar Werkendam, de dans-Pieten, de verenigingen en instanties die zich etaleren op de Sinterklaasmarkt, het springkussen en de gratis cadeautjes die worden uitgedeeld op de Sinterklaasmarkt in Boven-Hardinxveld . 's Middags is de tweede aankomst in het dorp. Sinterklaas komt deze keer met de trein aan. Op het pleintje in het centrum van De Giessenhof is veel meer te doen zijn dan vorige jaren. Er komen kraampjes te staan en DJ Willem draait gezellige muziek. Sinterklaas en zijn knechten zullen veel meer rond lopen om met iedereen op de foto te kunnen gaan. Ondanks sponsoring in geld of natura kan de stichting veel meer steun gebruiken. ,,Draagt u deze hardwerkende stichting een warm hart toe vult u dan het donateurs-formulier in dat u kunt vinden bij de kraam van Stichting Sint Nicolaas Hardinxveld-Giessendam. Deze kraam staat in Boven-Hardinxveld op de markt. Voor slechts 7,50 euro per jaar bent u Vriend van Sinterklaas. U kunt ook even naar onze website surfen, namelijk: www.sinterklaashardinxveld.nl."

,,Tot slot willen we jullie de brief laten zien die Sinterklaas heeft geschreven: Lieve kinderen in Hardinxveld-Giessendam, Ik wil jullie even laten weten dat ik inmiddels op weg ben naar Nederland. We hebben Spanje achter ons gelaten. De Pieten zijn dolblij om over drie weken aan te komen. Natuurlijk heb ik ook mijn trouwe viervoeter Amerigo bij me. Dat is zo'n lief paard. Ik moet zeggen dat ik Amerigo altijd erg mis als we met een auto, boot of trein ergens aankomen. Zeker in de ochtend is het niet te doen voor dit lieve dier. Eerst de hele nacht in touw op het dak en dan 's morgens weer ergens present zijn is te veel. Daarom zal ik zaterdag 24 november weer met de Waterbus aankomen in Boven-Hardinxveld. Dat heb ik inmiddels al begrepen van de Regelpiet. 's Middags kom ik per trein aan in Beneden-Hardinxveld. Weer eens iets anders, maar wel erg leuk. Natuurlijk mis ik Amerigo ontzettend, maar ja ... het is niet anders. Nou, lieve kinderen, ik kijk er naar uit om jullie allemaal weer te zien. Tot ziens op de dijk en anders bij het station. Lieve groetjes van Sinterklaas en Zwarte Piet."

advertentie
advertentie