'Ondernemers door moeilijke tijd loodsen'

7 november 2012 om 00:00 Ondernemend

H'VELD-G'DAM - Na ruim dertig jaar in de accountancy werkzaam te zijn geweest startte André de Hek op 1 juli van dit jaar zijn eigen bedrijf: De Hek Administratie & Advies. ,,Ik wil mijn ervaring graag aanwenden om ondernemers door deze economisch moeilijke tijd heen te loodsen’’, aldus André, die zowel starters als bestaande bedrijven tot zijn klanten mag rekenen.

Door Ria Scholten

De Hek Administratie & Advies heeft een breed dienstenpakket. Een combinatie van persoonlijke betrokkenheid, vakkennis en een snelle service zorgt ervoor dat veel ondernemers de weg naar de Ekster 4 al hebben gevonden. ,,Lage overheadkosten maken het mogelijk de werkzaamheden tegen een scherp tarief uit te voeren’’, vertelt André. ,,Voor particulieren kunnen we de aangifte inkomstenbelasting verzorgen."

,,Het is mogelijk de complete administratie voor een bedrijf te voeren. Desgewenst kunnen ondernemers worden begeleid bij hun administratie. Waar nodig kan dan tijdig worden bijgestuurd. Naast de financiële administratie kunnen ook de aangiften omzetbelasting en vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting door ons worden verzorgd. Uiteraard behoort ook het verzorgen van de gehele loonadministratie en de aangifte loonheffing tot de mogelijkheden."

,,We denken graag mee over de toekomst van een bedrijf", vervolgt de zelfstandig ondernemer. ,,Daarnaast geven we ook fiscale en financiële adviezen. Na het opstellen van de jaarrekening wordt het resultaat besproken. We kijken naar punten die voor verbetering vatbaar zijn, maar ook of de inkomsten in de pas lopen met de uitgaven. Ook over de aanschaf van een bedrijfsauto moet goed worden nagedacht. Een occasion is in sommige gevallen duurder dan een nieuwe, energiezuinige wagen die recht geeft op 28 procent investeringsaftrek en extra afschrijving. Ook de fiscale bijtelling voor het privégebruik kan lager uitvallen. Een ander voorbeeld is het pensioen. Voor jonge zelfstandige ondernemers lijkt dit vaak nog ver weg. Toch is het goed nu al aan de toekomst te denken. Een prima optie is het banksparen waarbij het geld bij overlijden van de ondernemer in de familie blijft én het gespaarde bedrag plus de aantrekkelijke rente na het bereiken van de 65-jarige leeftijd in minimaal vijf jaar mag worden uitgekeerd."

,,Door onze up-to-date kennis van de fiscale wetgeving kunnen we interessante adviezen geven zodat de klant de legale mogelijkheden van belastingbesparing zo optimaal mogelijk kan benutten’’, meldt André tot besluit. ,,We verzorgen desgewenst ook de directe contacten met de banken en de belastingdienst." Meer informatie is te vinden op www.dehekadvies.nl. Het bedrijf is telefonisch bereikbaar via 06-38891653.

advertentie
advertentie