Hardinxveld lijkt klaar voor bezoek koploper: 1-0

11 november 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld heeft in de uitwedstrijd tegen GDC een zwaarbevochten overwinning behaald. De ploeg van trainer Ton Heijstek had ondanks het betere veldspel moeite om de onverzettelijke thuisploeg op de knieën te krijgen. Het duurde tot ruim een kwartier voor tijd voordat Hardinxveld met een snelle uitval van Lars Coerts de score opende. Omdat de gasten na de 0-1 niet profiteerden van de ruimte stond het duel tot het laatste fluitsignaal onder spanning.

De posities van de geblesseerde Kelvin van Es en Wouter Romeijn werden in de basiself ingenomen door Martijn de Jong en Eelke Kraaijeveld. Hardinxveld werd direct gewaarschuwd door een treffer van de fel openende thuisploeg, die echter met de hand werd binnengewerkt. Scheidrechter De Gans had er goed het oog in en floot ook in het verdere verloop een prima partij. Hardinxveld pakte daarna het initiatief. Een breedtepass van Lars Coerts was net te diep voor Richard Zwakhals om de uitkomende doelman te verschalken. Aan de ander kant kopte de ijzersterk verdedigende Christian Verschoor een hoge inzet bij de tweede paal corner om gevaar in het doelgebied te verijdelen. Uit een vrije trap die achter de verdediging van GDC viel kwam Kraaijeveld nét te kort om binnen te tikken. Ook een kopkans van Lars Coerts verdween net naast het doel. Met een gevaarlijk schot van GDC dat doelman Marco van der Linden uit de hoek ranselde, bleef het bij 0-0 tot de pauze. Ook aan het begin van de tweede helft moest Hardinxveld even terug. Met een tweetal uitstekende reddingen na een hoekschop van de thuisploeg hield Van der Linden GDC van scoren af. Met Benjamin van der Graaf voor de geblesseerde Kraaijveld en Sjoerd Ooms voor de moegestreden Zwakhals nam Hardinxveld het heft weer in handen. Een vliegend schot van Marek Verweij tikte de GDC-doelman knap uit de bovenhoek. De ruimtes werden groter en Hardinxveld viel verder aan. Vanaf eigen helft opende Verweij in de diepte op Coerts, die op snelheid de bal aannam en keurig over de uitkomende doelman de 0-1 binnen liet vallen. Met een schitterend afstandsschot van Joran Schröder dat via de binnenkant van de kruising uit het doel caramboleerde, bleef de genadeklap uit. Daardoor bleef het spannend. Echter, de verdediging werd nooit in verlegenheid gebracht door het opportunistische spel van de thuisploeg.

De ploeg van de aan het eind van dit seizoen afscheid nemende trainer Ton Heijstek verstevigde de knappe derde plaats op de ranglijst met achttien punten uit tien wedstrijden. Zaterdag 17 november wacht het nog ongeslagen Hardinxveld een volgende uitdaging omdat dan het met 26 punten soeverein aan kop staande Rijsoord op bezoek komt. De aftrap aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

Opstelling Hardinxveld: Marco van der Linden; Christian Verschoor, Gerco Blokland, Martijn de Jong, Danny den Haan (46' Leon van Houwelingen); Marek Verweij, Vincent van Lopik, Eelke Kraaijeveld (60' Benjamin van der Graaf); Richard Zwakhals (67' Sjoerd Ooms), Joran Schröder en Lars Coerts.

advertentie
advertentie