'Alles staat of valt met wederzijds vertrouwen'

25 november 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - Zeven gemeenten in de regio Alblasserwaard-Rivierenland hebben besloten de thuiszorg aan te besteden. Dit heeft tot gevolg dat een aantal grote thuiszorgorganisaties dat momenteel actief is voor de komende jaren geen contract meer krijgt. ThuiszorgInHolland is één van de tien geselecteerde leveranciers die vanaf 1 januari 2013 wél thuiszorg gaat leveren. Directrice Karin Scheffer wil er samen met haar medewerkers alles aan doen de bestaande combinaties cliënt/huishoudelijke hulp in stand te houden.

Door Ria Scholten

,,De naam ThuiszorgInHolland is hier relatief onbekend, maar voor veel mensen ben ík geen onbekende'', steekt Scheffer van wal. ,,Als één van de oprichters en medebestuurslid van het Grime-festival ben ik nauw betrokken bij veel culturele evenementen in Gorinchem en omgeving. Bovendien woon ik al 22 jaar in deze regio." Ze realiseert zich dat zowel de cliënten als de huishoudelijke hulpen met vragen zitten: ,,Hulpen komen soms al jaren bij iemand over de vloer. Samen hebben ze een vertrouwensband opgebouwd. Het feit dat volgend jaar een heleboel zaken veranderen zorgt voor een onrustig gevoel, dat we graag weg willen nemen. Daarom wil ThuiszorgInHolland ontslagen medewerkers direct aannemen zodat ze hun werk bij de 'eigen' vertrouwde cliënt(en) kunnen voortzetten. Als het enigszins mogelijk is onder dezelfde arbeidsvoorwaarden.''

Informatiebijeenkomst

Scheffer vervolgt: ,,De gemeente houdt donderdag 29 november in de Evenementenhal in Gorinchem een informatiebijeenkomst over de op handen zijnde veranderingen. De mensen die momenteel thuiszorg krijgen hebben een brief ontvangen én een keuzeformulier waarop aangegeven moet worden naar welke van de tien organisaties hun voorkeur uitgaat. Thuiszorgmedewerkers en cliënten worden tijdens de bijeenkomst in de gelegenheid gesteld kennis te maken met de tien geselecteerde leveranciers. We willen hen graag zelf vertellen wat we voor hen kunnen betekenen. Wie verhinderd is kan voor een afspraak bellen naar 023-8200150. Onze medewerkers staan van maandag tot en met zaterdag voor iedereen klaar."

'Ruime ervaring'

ThuiszorgInHolland is van oorsprong een familiebedrijf. ,,We zijn groot geworden door klein te blijven'', verklaart Scheffer. ,,Persoonlijk contact met onze cliënten en respect en begrip voor elkaar vinden we heel belangrijk en daarom werken we met zorgcoördinatoren die in de regio wonen en werken. Zij zijn voor de hulp en de cliënt het eerste aanspreekpunt. Het hanteren van de juiste normen en waarden is bij onze organisatie geen loze kreet. We respecteren de geloof- en levensovertuiging, maar ook de eigendommen en privacy van iedereen die aan onze zorgen wordt toevertrouwd. Alles staat of valt immers met wederzijds vertrouwen. Daarom zijn we er trots op dat ThuiszorgInHolland in de landelijke tevredenheidmeting een eindcijfer 9.3 scoort op het onderdeel 'Bejegening cliënten en respect voor privacy'. We hebben ruime ervaring met de overgang naar een nieuwe thuiszorgsituatie. Recentelijk hebben we in Breda en Vianen meer dan duizend nieuwe cliënten overgenomen die op die manier hun vertrouwde hulp konden behouden.'' Zie ook www.thuiszorginholland.nl/gorinchem.

advertentie
advertentie