Slopende avondmarathon in De Duikelaar

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de Hardinxveld-Giessendamse Reddingsbrigade de jaarlijkse avondmarathon in De Duikelaar. Een ploeg bestond uit zes deelnemers. Alle deelnemers moesten om de beurt tien minuten achter elkaar zwemmen. De ploeg die in de vier uur durende wedstrijd de meeste banen had gezwommen werd de winnaar. Er deden twintig ploegen mee waarvan twee van de organiserende brigade. Er werd gestreden in twee klassementen. Na één uur waren was het verschil in het A-klassement tussen de eerste drie plaatsen zo minimaal dat het erg spannend was. Na drie uur was de spanning nog groter omdat de eerste twee teams gelijk stonden en nummer drie maar vijftig meter achter lag. Het laatste uur is er verschrikkelijk hard gezwommen. De uitslag was als volgt:

A-categorie: 1. Zwemvereniging MNC 3 (18.625 meter); 2. MNC 2 (18.475 meter); 3. Zwemvereniging Wiekslag (18.400 meter). De plaatselijke reddingsbrigade eindigde op de tiende plaats met 14.950 meter.

B-categorie: 1. R.B. Delft 1 (14.300 meter), 2. R.B. Gouda 2 (14.025 meter); 3. R.B. Hendrik-Ido-Ambacht 1 (14.000 meter). R.B. Hardinxveld 2 werd zesde met 13.025 meter.

Voor H.G.R.B. 1 kwamen uit: Erik den Breejen, Suzanne Heikoop, Johan Heikoop, Kevin Groenendijk, Roy Groenendijk en Maarten van Asperen

Voor H.G.R.B. 2 kwamen uit: Monique Huisman, Johan Meerkerk, Wim van Wijngaarden, Dirk van Asperen, John Post en Maartje Rietveld.

De eerstvolgende wedstrijd is het onderlinge clubkampioenschap op 14 december.