Gehavend Vridos blijft knap op de been in Tilburg

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Vridos 1 speelde uit tegen BC Tilburg 2. De badmintonners uit Giessenburg moesten het net als drie weken geleden doen met maar twee van de vijf basisspelers. De uitslag was toen een 3-5 verlies. Deze keer de taak om dit te verbeteren en vier punten te scoren. Het nieuwe koppel Visser/Zulfiqar had in de eerste game moeite met de tegenstander en verloor met 16-21. In de tweede game begon het goed te lopen bij de Vridos-heren met als gevolg een ruime winst: 21-12. In de beslissende derde game werd het spannend. Door een foutenreeks moest Vridos een kleine voorsprong inhalen om te winnen. Na hard werken lukte dit en werd de game succesvol afgesloten: 21-19. Het damesdubbel Doeland/Vonk had in de eerste game moeite om haar draai te vinden. Ze verloren dan ook met 13-21. In de tweede game ging het een stuk beter en wisten ze Tilburg onder druk te zetten. Ze hielden dit echter niet vol en moesten de game in de verlenging afstaan: 25-27.

Zulfiqar mocht het als eerste heer opnemen tegen de ongeslagen heer van Tilburg. Hij begon zeer sterk en won overtuigend met 21-14. Waar Zulfiqar in de eerste game zo goed begon keek hij in de tweede game al snel tegen een achterstand aan. Deze werd op het laatst nog wel ingehaald, maar door twee fouten trok hij toch aan het kortste eind: 18-21. Gebrand om de derde game te winnen werd langzaamaan een kleine voorsprong gecreëerd. Met hoogstaand spel en mooie punten aan beide kanten werd het een zware partij. De vermoeidheid kwam opzetten, maar door vechtlust werd toch het tweede punt van de dag binnengesleept: 21-18. Visser begon goed aan zijn partij en had geen moeite met het tempo van de tegenstander. Door geduldig spel wist hij de eerste game te winnen met 21-19. In de tweede game liet hij zijn tegenstander in de wedstrijd komen. Dit zorgde voor een ruim verlies van 12-21. Visser bleef echter rustig en paste zijn tactiek aan. Hierdoor liet hij zijn tegenstander in de beslissende game ruim achter zich: 21-12. Vonk mocht het als eerste dame opnemen tegen de sterke dame van Tilburg, die ook uitkomt in de eerste divisie. In de eerste game had ze dan ook veel moeite met het hoge tempo van haar tegenstander: 13-21. De tweede game verliep beter. Met scherpe drops kwam ze op voorsprong. De Tilburgse schroefde het tempo echter op waardoor de vermoeidheid toesloeg en ze ook de tweede game verloor: 15-21. Doeland begon sterk en haalde de eerste game binnen: 21-16. In de tweede game kon ze de concentratie er niet helemaal bij houden waardoor het nog spannend werd. Op het beslissende moment kon ze door een versnelling toch het vierde punt veilig stellen: 24-22.

Het gemengd dubbel Doeland/Visser moest nog wat wennen aan elkaar, maar slaagde er toch in de eerste game naar zich toe te trekken met 21-19. In de tweede game werden ze onder druk gezet en moesten ze na lange rally's deze game laten aan het Tilburgse koppel: 21-23. In de derde game wist Doeland het spel op te bouwen en kon Visser de punten maken waardoor deze met 21-16 werd gewonnen. Vonk/Zulfiqar speelde een goede wedstrijd. Het werd een slopend duel van drie games. Een wedstrijd met mooie rally's waarvan de uitkomst niet was te voorspellen. Vridos trok uiteindelijk aan het kortste eind. Hiermee werd de eindstand bepaald op een 5-3 winst voor Vridos. Opgemerkt moet worden dat de invallers goed meedraaiden. Invaller Visser, uitkomend in het tweede team, wist zelfs een 100 procent-score te noteren. Zondag 2 december speelt Vridos uit tegen BC Gilze 1, dat de tweede plek bezet op de ranglijst.

advertentie
advertentie