Afbeelding

Vertraging aanleg glasvezel in Blauwe Zoom

27 november 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Onder de bewoners van de Blauwe Zoom heerst veel onbegrip over het uitblijven van glasvezel in de wijk, aldus Henk de Bruijn. De beheerder van de twitter-account GlasvezelHG maakt zich zorgen. ,,Ik zou niet weten waarom wij zijn overgeslagen.''

Door Annika Both

De aanleg van het glasvezelnetwerk in Hardinxveld-Giessendam vordert. Na Beneden-Hardinxveld volgt nu Boven-Hardinxveld. Alhoewel, enkele bewoners in Beneden zitten nog met smart op glasvezel te wachten. Zo ook Henk de Bruijn, zelfbenoemd ambassadeur van het eerste uur van glasvezel in het dorp en bewoner van de Blauwe Zoom. ,,Het is wrang. De Westwijk is volledig aangesloten, maar het nieuwste stukje Hardinxveld blijft verstoken.'' De Bruijn besloot al augustus vorig jaar tot een abonnement op het glasvezelnetwerk. ,,Ze hebben hier nog niet eens gegraven", meldt hij ietwat sip. ,,Volgens de planning (te zien op www.glasvezelinhardinxveld.nl, red.) zouden de graafwerkzaamheden in onze wijk van mei tot september duren. De aansluiting zou vervolgens van juli tot en met december plaatsvinden. Niets van dit al is echter gebeurd."

Mondelinge overeenkomst

Hij vervolgt: ,,We zitten erop te wachten want we kijken ernaar uit. Straks krijgt Boven-Hardinxveld nog eerder glasvezel dan wij.'' Nol Franssen, projectmanager bij Reggefiber, legt uit dat de aanleg van de glasvezel in de Blauwe Zoom vertraging heeft opgelopen vanwege een discussie over de garantie op de bestrating. Normaliter zouden de grondwerkzaamheden nu afgerond moeten zijn en zouden de huishoudens aangesloten worden op het netwerk, maar enkel de zogeheten voeding is gerealiseerd aan het begin van de straat. Volgens de projectmanager zijn de gemeente, de aannemer die de bestrating heeft gelegd en de aannemer die de kabels trekt nu tot een mondelinge overeenkomst gekomen. ,,Het is de bedoeling dat de grondwerkzaamheden dit jaar nog worden afgerond. De huisaansluitingen starten volgend jaar.'' Eind februari 2013 moeten alle werkzaamheden rondom de aanleg van de glasvezel voltooid zijn." Communicatiemanager Antonette Van Beem vertelt dat verwarring is ontstaan door een verkeerd verstuurde brief: ,,In Boven-Hardinxveld is vertraging ontstaan bij de aanleg van glasvezel door de dijkverzwaring. Daarover hebben we de bewoners geïnformeerd middels een brief. Per ongeluk is diezelfde brief eveneens naar 411 andere huishoudens gestuurd, die deze niet hoorden te krijgen. Dinsdag viel bij hen onze excuses op de mat."

advertentie
advertentie