River Trotters maakt zijn ambitie nu wel waar

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Met een mooie 93-65 overwinning op Waddinxveen Flyers heeft River Trotters de eerste seizoenshelft afgesloten op de tweede plaats. Een positie die past bij de ambitie van het team. Na een slecht begin van de competitie - met drie nederlagen op rij - leek een topklassering lange tijd onbereikbaar. De laatste weken heeft het team van trainer-coach Peter Lock echter een mooie serie neergezet.

Ook vrijdagavond liet River Trotters voor eigen publiek zien waar de hoge verwachtingen op zijn gebaseerd. In de wetenschap dat een overwinning goed zou zijn voor een tweede plaats begonnen de gastheren bijzonder sterk aan de wedstrijd. Met name de centers Jochim van Tilburg en Jasper Scholte kregen in de beginfase alle ruimte om te scoren. Dit kwam ook doordat Waddinxveen Flyers zijn lange center moest missen vanwege een blessure. River Trotters nam aanvankelijk de leiding, maar dankzij niet fraai, maar wel effectief basketbal kon de tegenstander terugkomen. Aan het begin van het seizoen raakte het team in zo'n situatie vaak de regie over de wedstrijd kwijt. Inmiddels zijn de nieuwkomers Sander Aanstoot en Nick van der Werf echter in staat met hun kwaliteiten en ervaring het team op sleeptouw te nemen. Bij rust keek de thuisploeg nog tegen een kleine achterstand aan van 44-47, maar het spelbeeld gaf alle vertrouwen dat in de tweede helft het krachtsverschil ook in de score tot uitdrukking zou komen. In die tweede helft was het vooral Wouter Timmer die zijn klasse weer eens liet zien. Flyers kreeg geen grip op de routinier. Halverwege het derde kwart kwam River Trotters op gelijke hoogte: 58-58. Daarna was het verzet gebroken. De jonge bankspelers voerden het tempo op en in een mum van tijd stond een flinke voorsprong op het scorebord. Vooral dankzij Sander Baggerman, die strooide met assists. Tegen het eind van de wedstrijd was de marge voor Peter Lock groot genoeg om ook Chris den Boer nog wat speeltijd te geven. Normaal gesproken is hij één van de dragende spelers van het team, maar dit seizoen is hij nog nauwelijks in actie gekomen. Eenmaal in het veld liet hij zich als vanouds gelden. Dat belooft wat voor als hij weer volledig terug is bij de selectie. River Trotters bewaarde het mooist voor het laatst. Met een fraaie alley-oop zet Arco van Genderen de eindstand van 93-65 op het bord.

Door het goede resultaat in de eerste seizoenshelft wordt River Trotters in het nieuwe jaar in een sterke poule ingedeeld. De progressie van de laatste weken en de wetenschap dat nog veel meer mogelijk is geven genoeg vertrouwen dat ook dan om de eerste plaatsen kan worden gespeeld. Dat past bij de ambitie van het team en de vereniging om met het herenteam een stap hogerop te maken. In januari wordt de competitie vervolgd.