Hardinxvelds echtpaar helpt drugsverslaafden in Brazilië

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Begin 2013 gaat het CTM, een kliniek voor drugsverslaafden in Brazilië, open. Deze kliniek is een project van Obras Sociais Água Viva (Maatschappelijke Dienstverlening 'Levend Water') waar Wim en Daniëlle de Keijzer uit Hardinxveld-Giessendam sinds twee jaar leiding aan geven. Het echtpaar en hun vier kinderen wonen inmiddels bijna acht jaar in Brazilië en zien er een groot tekort aan goede hulp voor drugsverslaafden.

De afkorting CTM staat voor Comunidade Terapeutica Metamorfose (Gemeenschap Therapeutische Metamorfose). Voor de kliniek in gebruik kan worden genomen hebben ze geld nodig voor de start. Daarom is de actie IWEARTHESHIRT in het leven geroepen. Wim en Daniëlle: ,,In Brazilië is het shirt aan hebben spreekwoordelijk. Het betekent dat je voor een bepaalde zaak staat. Via www.iweartheshirt.org kunnen mensen kiezen uit een eenmalige machtiging of een maandelijks bedrag waarmee ze de stichting Agua Viva steunen bij de start en het vervolg van het CTM. Hierbij krijgen ze een shirt met symbolen die aantonen waar je voor staat als je dit project steunt. De persoon met een originele foto met dit shirt en een sterke motivatie maakt kans op een luxe fotoshoot. De actie voor de eerste fotoshoot loopt tot 10 februari 2013."

Het gezin De Keijzer heeft in Rio de Janeiro en São Paulo al aan verschillende projecten meegewerkt en onder andere veel verslaafden ontmoet. De grote drugs- en drankproblematiek in Brazilië heeft hen geraakt en ze besloten hier iets tegen te doen. Ze hebben de stichting Água Viva overgenomen van een ander Nederlands echtpaar in Ritápolis. De laatste twee jaar zijn ze bezig geweest met vergunningen, gebouwaanpassingen en het gebruiksklaar maken van het CTM, wat nu gereed is. Meer info: www.iweartheshirt.org.

advertentie
advertentie