Hardwerkend HKC houdt punten in eigen huis

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

BOVEN-HARDINXVELD - In de tweede thuiswedstrijd van het nog prille zaalseizoen wilde HKC een goed vervolg geven aan de overwinning die het team vorige week in Veldhoven tegen SDO behaalde. Tegenstander was Refleks uit Rijswijk, dat met vier punten de derde plek op de ranglijst innam. Trainer-coach Johan van Barneveldt kon beschikken over zijn vaste basisachttal. Met een goed volgelopen sporthal De Wielewaal waren alle ingrediënten aanwezig om er een goede korfbalmiddag van te maken.

Aanvoerder Emiel Deventer opende vanaf de strafworpstip de score. Daarna moest HKC het initiatief volledig aan de bezoekers laten. Refleks wist binnen tien minuten een 1-4 voorsprong op te bouwen. In die fase ging er veel mis bij de thuisploeg. Vervolgens was het spel van beide kanten niet groots. De tussenstand van slechts 4-6 vijf minuten voor rust was tekenend. De slotfase van de eerste helft was van belang voor het verdere verloop van de wedstrijd. Eerst wist Ruud aan de Wiel HKC met een dubbele score naast Refleks te hijsen, Marlies aan de Wiel zorgde op slag van rust zelfs voor een verrassende 7-6 voorsprong.

Direct na rust zette HKC de toon en liep het team snel uit naar naar een 9-6 voorsprong. De stugge Rijswijkse ploeg gaf zich echter niet gewonnen. Via twee trefzekere afstandsschoten en een benutte korte kans stond zes minuten na rust alweer een gelijke stand op het scorebord. Alhoewel het spel korfbaltechnisch niet van het hoogste niveau was legde HKC een portie werklust aan de dag waardoor het publiek toch werd vermaakt. Zeker toen HKC weer op voorsprong kwam en deze halverwege het tweede bedrijf wist uit te bouwen tot 12-9. Ondanks deze voorsprong was het zeker geen gelopen koers. Refleks kwam terug tot 12-11. Op een treffer van HKC hadden de gasten direct een antwoord. Niels Deventer - die vier keer scoorde, maar vooral als spelverdeler een belangrijke aandeel had - gooide de wedstrijd vlak voor tijd in het slot waarna Tim Sterrenburg de eindstand op 15-12 bepaalde. Een verdiende overwinning voor HKC waarbij vooral werklust en teamspirit de basis voor het succes waren. De HKC-goals kwamen uit handen van: Niels Deventer 4, Esther de Groot 3, Tim Sterrenburg 2, Ruud aan de Wiel 2, Marlies aan de Wiel 2, Kelly de Bruin 1 en Emiel Deventer 1.

Zaterdag 8 december speelt HKC in Eindhoven tegen PSV, dat tot nu toe matig presteert. Als HKC de zaken goed aanpakt zijn er zeker weer winstkansen. Aanvang: 15.20 uur. Locatie: Sporthal De Tempel.