Gelijkspel is Hardinxveld niet gegund

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld voelde zich afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen SC Everstein beetgenomen door een doelpunt dat in de slotfase wegens buitenspel werd afgekeurd. Na een eerste helft waarin de ploeg van trainer Ton Heijstek weinig afdwong keek Hardinxveld direct na rust tegen een 2-0 achterstand aan. Daarna begonnen de gasten aan een inhaalrace waarbij ze dachten in precies de negentigste minuut de gelijkmaker aan te tekenen. De grensrechter van Everstein stak daar echter een stokje voor. Hij vlagde voor buitenspel. De arbiter nam het signaal over waarna Hardinxveld met een grote kater afdroop aan de toch al koude en natte Lekdijk in Everdingen.

Met een verschil van zes punten in het voordeel van Hardinxveld begonnen de gasten als nummer drie van de ranglijst aan de uitwedstrijd tegen nummer elf SC Everstein. Na het aftasten in de beginfase onderschepte Joran Schröder na ruim een kwartier de bal, maar werd hem door een dubieus vlagsignaal de eerste scoringskans ontnomen. In het tweede deel van de eerste helft kwam Hardinxveld er niet aan te pas en ontsnapte de ploeg bij een voorzet voor open doel. Direct daarop was het wel raak door slordig balverlies waarvan Everstein profiteerde en uit vrije positie voor het doel een 1-0 voorsprong nam. De thuisploeg leek door te drukken, maar zag een diagonale schuiver net langs de paal gaan. Met een onderschepping van Gerco Blokland in de korte hoek liep Hardinxveld geen verdere schade op tot het rustsignaal. Met het inbrengen van de van een blessure herstelde Wouter Romeijn voor Richard Zwakhals begon Hardinxveld met meer overtuiging aan de tweede helft. Het team schoof op en kreeg daarvoor direct de rekening gepresenteerd door een hoge voorzet die uit de lucht kwam vallen en door de thuisploeg vrij voor het doel werd binnengekopt: 2-0. Een schot dat via de buitenkant van de paal naast ging was een halfuur voor tijd het laatste wapenfeit van Everstein waarna het eenrichtingverkeer werd. Na een solo van Lars Coerts redde een verdediger op de doellijn. Sjoerd Ooms pikte een bal achter de defensie op en bediende Vincent van Lopik op maat om de aansluitingstreffer binnen te schuiven. Na de 2-1 voerde Hardinxveld de druk verder op. Met zijn tweede gele kaart voor een onnodige overtreding aan de zijlijn moest Patrick Zwakhals het veld verlaten. Ook met een man minder knokte Hardinxveld door en won de duels om de bal. Met Benjamin van der Graaf, die als extra aanvaller was ingebracht, leek Hardinxveld in precies de negentigste minuut toch nog een punt te veroveren. Van der Graaf nam een voorzet van Danny den Haan, die ook was ingevallen, ineens op de slof en schoot onhoudbaar 2-2 binnen. De vreugde was echter van korte duur. De scheidsrechter nam het vlagsignaal van de grensrechter over en wees tot verbijstering van het Hardinxveld-kamp naar het doelgebied in plaats van de middenlijn.

Hardinxveld speelt zaterdag 8 december in de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen DFC waarmee tevens de eerste helft van de competitie wordt afgerond. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

Opstelling: Marco van der Linden; Christian Verschoor, Gerco Blokland, Patrick Zwakhals, Leon van Houwelingen (78' Danny den Haan); Marek Verweij, Vincent van Lopik (80' Benjamin van der Graaf), Richard Zwakhals (46' Wouter Romeijn); Sjoerd Ooms, Joran Schröder en Lars Coerts.

advertentie
advertentie