RSD AV beste Sociale Dienst van Nederland

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is verkozen tot de beste Sociale Dienst van Nederlan. De verkiezing werd donderdag 29 november afgesloten met de prijsuitreiking tijdens het VNG Divosa Najaarscongres 2012. De innovatieve en verbindende werkwijze van de RSD AV was voor de jury doorslaggevend in het toekennen van de eerste prijs.

De sociale diensten van Apeldoorn en Menterwolde eindigden als tweede en derde. Volgens directeur Elone van Velthuijsen van de RSD AV is de prijs een eerbetoon aan alle medewerkers en samenwerkingspartners: ,,Samen zetten we ons in en bedenken we oplossingen om iedereen te laten participeren in de samenleving. Ik wil daarom iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes." In het juryrapport wordt de vernieuwende werkwijze geprezen. De aanstaande samenwerking met de sociale werkvoorziening Avelingen Groep wordt daarin specifiek genoemd alsmede de initiatieven om werkgevers aan zich te binden en zo reïntegratieprojecten te laten meefinancieren. Daarvan is Stichting Behouden Vaart een mooi voorbeeld, waarin boten worden opgeknapt als leerproject voor werklozen. Verder stelt de jury dat de RSD AV optimaal gebruik maakt van de kracht van de regio en van partners als de Formulierenbrigade, Stichting Leergeld en Alfacheque AV. Ook is er waardering voor de wijze waarop negen gemeenten op één lijn zitten binnen het werkgebied en de bereidheid om te leren van andere sociale diensten. Onderscheidend tenslotte noemt de jury de consistente manier waarop de RSD AV zijn strategie doorvoert in het beleid. Op een vernieuwende manier wordt de kwaliteit verbeterd, worden de kosten beperkt en de effectiviteit verhoogd.

De verkiezing van de Beste Sociale Dienst van Nederland is een initiatief van advies- en detacheringbureau Interwerk en wordt ondersteund door Divosa. Interwerk en Divosa willen hiermee de aandacht vestigen op vernieuwing binnen de sector en op het belang van effectiviteit en vakmanschap. De jury bestond dit jaar uit Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks, hoogleraar Burgerschap Eveline Tonkens van de Universiteit van Amsterdam, maatschappelijk onderneemster Carin Wormsbecher (Drukkerij Wedding uit Harderwijk), Eddy Karrenbelt van de gemeente Amersfoort (de winnaar van vorig jaar), Klantmanager van het Jaar 2012 Miriam Hanegraaf (Sociale Dienst Bommelerwaard) en juryvoorzitter René Paas (Divosa).

advertentie
advertentie