Eén dirigent, 140 koorleden

4 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Drie koren, samen één. Dat is het motto van jeugdkoor Op Weg Uit Hardinxveld-Giessendam, Aqua Viva uit Giessenburg en Shine uit Sliedrecht. De drie koren geven samen een Kerstconcert op zaterdag 15 december onder leiding van hun gezamenlijke dirigent: Bastiaan van der Pijl.

Eén dirigent die 140 koorleden leidt, dat moet wel een groot spektakel worden. ,,Al lange tijd bestond bij mij de wens met de drie koren één concert te organiseren. Concrete plannen hiervoor ontstonden tijdens mijn 10-jarig dirigeerjubileum vorig jaar. Ik kijk er erg naar uit er met alle koorleden een fantastische avond tot eer van God van te maken", aldus Van der Pijl. De leden van de koren zijn allen enthousiast. ,,We hopen op een geweldige muzikale avond met veel kippenvelmomenten. We vinden het heel bijzonder dat de diversiteit van de koren tijdens dit concert in elkaar samen smelten.''

Het concert vindt plaats in de Oude Kerk aan de Peulenstraat 236 in Hardinxveld-Giessendam. ,,Aan de hand van het thema This Child Is... maakt men kennis met het Kind dat zo lang geleden in die bijzondere Kerstnacht werd geboren en hoort men wat Hij nog voor ons kan betekenen vandaag de dag.'' De elf muzikanten van de combo's vormen een gelegenheidsband en zorgen voor de begeleiding van de diverse Kerstnummers, die zowel gezamenlijk als individueel ten gehore worden gebracht. Tussendoor is er gelegenheid voor samenzang. Het concert begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor de onkosten.

advertentie
advertentie