Afbeelding

Oud & Nieuw-feest volgens het vaste recept

4 december 2012 om 00:00 Nieuws

'Tot nu toe

steevast 1400

bezoekers'

H'VELD-G'DAM - Dichtbij huis feestvieren met je vrienden. Dat is de grote kracht van het Oud & Nieuw-feest in sporthal De Wielewaal, georganiseerd door Het Vierspan. Elf jaar geleden voor het eerst vanwege overlast in het dorp, nu een vast begrip aan het eind van het jaar. ,,In oktober vragen ze al of het dit jaar weer doorgaat."

Door Annika Both

,,We hopen er opnieuw een gezellige nacht van te maken'', aldus Sander aan de Wiel. Van 00.30 tot 05.00 uur staat de zaal van De Wielewaal massaal vol met jongeren die het eind van het ene en het begin van het andere jaar vieren. Ditmaal schrijven de organisatoren een dresscode voor: Black & White. ,,Niet verplicht, maar wel leuk als iedereen het doet." DJ Tony Star zorgt voor de muzikale ondersteuning. Het is niet zeker of hij zijn vriend Matsoe Matsoe (beiden bekend van televisie) meeneemt. Verder komt er nog een zanger optreden. Nieuw is de inzet van de partybus van Verschoor: wie in Boven-Hardinxveld of Giessenburg woont kan voor een kleine vergoeding opgehaald en weer thuisgebracht worden.

Jaren geleden vroeg de gemeente de Hardinxveldse horeca iets te organiseren tijdens de jaarwisseling, om de ongeregeldheden in de eerste nacht van het nieuwe jaar terug te dringen. Het idee van Het Vierspan voor een feest in De Wielewaal bleek een groot succes. Deze editie wordt georganiseerd volgens het vaste recept. ,,We blijven het doen zolang we het kunnen. Tot nu toe hebben we steevast 1400 bezoekers.''

Honderden jongeren vieren dus de jaarwisseling in de sporthal. Misschien komt daar door het nieuwe Regeerakkoord verandering in: de Tweede Kamer wil de alcoholleeftijd van 16 naar 18 jaar verhogen. Wordt het Oud & Nieuw-feest dan voor 18 jaar en ouder? Volgens Aan de Wiel is dat nog toekomstmuziek. ,,Dit jaar maken wij ons absoluut geen zorgen. Het voorstel is nog niet van toepassing.'' Burgemeester Bert Blase is zoals al zijn voorgangers uitgenodigd om een kijkje te nemen op het feest. Aan de Wiel hoopt van harte dat dat hij komt: ,,Het betekent voor ons als organisatie een blijk van waardering. Het is voor ons namelijk ook altijd een spannende nacht.'' De kaartverkoop begint donderdag 6 december. Kaartjes kosten 10 euro en aan de deur 15 euro. Verkrijgbaar bij Tapperij Damrak, café 't Peultje, cafetaria Wielwijk, sporthal De Wielewaal en dorpshuis Drijvershof.

Het Vierspan houdt nog net voor de jaarwisseling een feestavond voor oudere jongeren. Zaterdagavond 29 december treedt 30 EURO LIVE op in De Wielewaal. De partyband speelt een variëteit aan nummers: van nederpop tot rock. Het is de tweede keer dat de samenwerkende horeca deze avond organiseert. Sander aan de Wiel roept Hardinxvelders van 18 jaar en ouder op aan de gezelligheid bij te dragen: ,,Vorige keer kwamen er zeshonderd mensen. Dit jaar willen we wel wat meer bezoekers.'' Kaarten alleen aan de deur. De entree bedraagt 10 euro. Vanaf 20.00 uur is de zaal open.

advertentie
advertentie