Ferry van Dijk als trainer terug bij v.v. Hardinxveld

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Tweedeklasser v.v. Hardinxveld heeft de opvolger gevonden van vertrekkend oefenmeester Ton Heijstek. Met ingang van het seizoen 2013-2014 zal Ferry van Dijk de scepter zwaaien aan de Sluisweg. Hij komt over van Streefkerk waar hij aan zijn eerste seizoen bezig is. De oud-voetballer kon de lokroep van zijn vroegere vereniging niet weerstaan. ,,Als je oude club je vraagt dan is het moeilijk om Nee te zeggen. Het streelt je ego en ik vind het een eer."

Door Michael de Vogel

Ferry van Dijk is geen onbekende voor v.v. Hardinxveld. De oud-spits van onder andere Unitas, SVW en De Zwerver genoot zijn jeugdopleiding bij de club waar hij volgend seizoen hoofdtrainer wordt. Tussendoor speelde hij ook in de zondag A-selectie. In zijn nog prille trainersloopbaan wordt Hardinxveld zijn tweede vereniging. ,,Ik ben begonnen bij Streefkerk aan mijn eerste seizoen als hoofdtrainer. In principe zou ik zijn gebleven als Hardinxveld me niet had benaderd", zegt de trainer, die met pijn in zijn hart vertrekt. ,,Ik heb het goed naar mijn zin en werk prima samen met spelers, staf en bestuur. Daarom wil ik het seizoen ook op gepaste wijze afmaken."

'Passende visie'

Hardinxveld is trots dat Van Dijk terugkeert op het oude nest. Dit zegt Ben Schröder, bestuurslid Technische Zaken. ,,Ferry kent de vereniging als geen ander. Is jong, gedreven, ambitieus en heeft een goede passende visie voor het team. Wij denken dat hij goed bij de huidige groep zal passen. In eerste instantie zal hij doorbouwen op de basis die Ton Heijstek achterlaat. Op termijn is het misschien mogelijk met deze groep te pieken met promotie naar de eerste klasse." Dat zou volgens hem sneller kunnen dan menigeen denkt ,,We presteren dit seizoen goed, staan derde en doen volop mee. Ik ben benieuwd waar we aan het eind van de rit zullen staan", aldus Schröder.

UEFA-diploma

Van Dijk weet dat er een uitdaging ligt te wachten: ,,Sowieso krijg ik te maken met een hoger niveau en betere spelers. Die wil ik dolgraag helpen het maximale uit hun kwaliteiten te halen. Mét elkaar moeten we tot goede prestaties komen. Daarnaast wil ik mijn diploma UEFA A behalen zodat ik op alle amateurniveaus mag trainen. Stiekem hoop ik met Hardinxveld op eerste klasse-niveau te gaan trainen en spelen. Maar eerst maak ik het seizoen goed af bij Streefkerk."

advertentie
advertentie