Het Kompas verzorgt workshops persbericht schrijven

7 december 2012 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Kent u dat gevoel van: 'Oh, ja, nog even een stukje voor de krant schrijven, maar help, hoe moet ik beginnen? Wat moet erin staan?' Dat ze u binnen het bestuur van de vereniging hebben gevraagd de publiciteit rond een activiteit te verzorgen en dat u contact mag opnemen met de lokale krant? En dat u - heel eerlijk gezegd - eigenlijk niet precies weet hoe het werkt? Of dat uw bedrijf interessant nieuws te melden heeft (bijvoorbeeld over een spectaculaire actie of een nieuw product) maar u niet goed weet hoe u dat nieuws in de lokale media moet krijgen?

Als dat zo is, moet u zeker even verder lezen. De redactie van Het Kompas biedt namelijk de gelegenheid om belangstellenden de basiskneepjes van het vak te leren. Onder leiding van ervaren redacteurs wordt u in twee avonden op interactieve wijze door de wondere wereld van de journalistiek geleid. De bijeenkomsten worden op verschillende locaties in de regio gegeven. Vragen die aan de orde komen, zijn onder meer: Hoe schrijf je een aantrekkelijk persbericht?; hoe werkt een redactie eigenlijk?; de do's en don'ts in contact met de pers.

Dit jaar namen ruim 350 personen in de regio deel aan deze workshops en de reacties waren overwegend zeer positief. Na de jaarwisseling beginnen de workshops weer en u kunt zich nú opgeven.

De twee avonden durende workshop 'Help, hoe komt mijn nieuws in de krant?' wordt op donderdag 10 en 24 januari gegeven in Gorinchem. Wanneer deze data u niet schikken, kunt u zich eventueel opgeven voor de locatie Geldermalsen, waar we de workshops geven op 17 en 31 januari. Deelnemers die de workshop beroepsmatig willen volgen, bijvoorbeeld omdat zij een bedrijf hebben of op de communicatieafdeling van een onderneming werken, betalen 99 euro. Voor verenigingsleden en particulieren geldt een speciaal tarief van 49 euro. Voor deelname geldt vol=vol. U kunt zich aanmelden via marketing@bdu.nl of bellen met (0342) 494257.

advertentie
advertentie